Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018!!!

Αγαπητοί γονείς,

Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,

Για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες οι πολιτιστικοί σύλλογοι των Θρακιωτών, των Ποντίων, των Κρητών και των Ηπειρωτών ενώθηκαν σε μία κοινή δράση.

Κι αυτή η δράση είναι αληθινά μία ιερή ένωση, προκειμένου να βοηθήσουμε το Σύλλογο των Γονέων και Κηδεμόνων των ελληνικών Σχολείων των Βρυξελλών.

Γιατί για μας τίποτα δεν είναι πιο ιερό απ΄ό,τι η εκπαίδευση!

Η εκπαίδευση γενικά αλλά κυρίως, όσον αφορά εμάς, η διδασκαλία της γλώσσας καταγωγής μας, αυτής της γλώσσας που μας συνδέει με τις παναθρώπινες αξίες του ελληνισμού, εμάς τους Έλληνες της διασποράς περισσότερο από κάθε άλλον.


Εμείς οι γονείς είμαστε στην πλειοψηφία μας υπερήφανοι αλλά κυρίως πάρα πολύ ευγνώμονες σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς που ήρθαν από την Ελλάδα και μας έμαθαν να διαβάζουμε και να γράφουμε σε μία τρισχιλιετή γλώσσα, εμάς που περιμέναμε, όπως σήμερα περιμένουν τα παιδιά μας, τις διακοπές του καλοκαιριού, 


« για να κατέβουμε κάτω » να ξαναβρούμε την Ιθάκη μας...


Σήμερα όμως αυτά τα μαθήματα των ελληνικών απειλούνται με εξαφάνιση.


Ίσως όχι για όλους, γιατί μερικοί θα μπορούν πάντα να πληρώνουν ιδιαίτερα μαθήματα για τα παιδιά τους αλλά δε θα μπορούν ποτέ να αγοράσουν στα παιδιά τους τη χαρά να είναι μία ή δύο φορές την εβδομάδα « μεταξύ τους, στα παιχνίδια και στις αναμνήσεις τους », μία μικρή Ελλάδα στις Βρυξέλλες.


Άλλοι δε θα μπορέσουν δυστυχώς ούτε καν αυτήν την πολυτέλεια να προσφέρουν στα παιδιά τους και αυτή η ιδέα μάς είναι αδιανόητη.


Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα, οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι ενώθηκαν με ένα μόνο σκοπό :


Να σώσουμε το ελληνικό σχολείο, για να σώσουμε και να μεταδώσουμε αυτήν την αγάπη για την Ελλάδα που διατηρούμε άσβεστη στα φυλλοκάρδια μας!


Διαδώστε αυτό το μήνυμα γύρω σας, διαδώστε αυτήν την είδηση κάθε μέρα και πολλές φορές κάθε μέρα μέχρι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, όπου στις 12 η ώρα οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους μας περιμένουν όλους στην αίθουσα KRAAINEM EVENTS (Arthur Dezangrélaan, 111 à 1950 ) στο Κράινεμ, όλους ενωμένους, για να σώσουμε το ελληνικό σχολείο...


ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018


Από τις 12 το μεσημέρι
SALLE KRAAINEM EVENTS
ARTHUR DEZANGREELAAN 111
1950 KRAAINEM
Είσοδος 5€
Φαγητό 15€


Με ζωντανή μουσική, εκθέσεις και ποιήματα των παιδιών