Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

10 νέα κρούσματα COVID19 στο Βέλγιο - Στα 23 ο συνολικός αριθμός!!!




Δέκα ακόμα κρούσματα του COVID19 πιστοποιήθηκαν στο Βέλγιο, μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν 495 στο εργαστήριο αναφοράς στο Πανεπιστήμιο ΚU Leuven το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τα συνολικά κρούσματα στο Βέλγιο σε 23, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Maggie De Block.

Εννέα από τις δέκα νέες περιπτώσεις είναι άτομα που επέστρεψαν από διακοπές στη βόρεια Ιταλία και παρουσιάζουν λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και εμφανίζουν συμπτώματα ήπιας γρίπης. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Το 10ο κρούσμα, ένας άντρας από τον Eupen, το πρώτο ίσως άτομο που μολύνθηκε στο εσωτερικό του Βελγίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο Saint-Pieter στις Βρυξέλλες με πιο σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας συμβουλεύει οποιονδήποτε έχει διακοπές στη Β. Ιταλία να παραμείνει σε εγρήγορση για οποιαδήποτε συμπτώματα κατά τις πρώτες 14 ημέρες μετά την επιστροφή του.

Επιπλέον, η υπουργός Υγείας Maggie De Block δήλωσε ότι εξετάζει κατά πόσον οι εταιρείες κλωστοϋφαντουργίας στο Βέλγιο μπορούν να παράξουν μάσκες για γιατρούς και νοσηλευτές.