Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Συνέδριο για τον κοροναϊό ακυρώθηκε λόγω… κοροναϊού!!!

Ένα οικονομικό συνέδριο για τον κοροναϊό στη Νέα Υόρκη ακυρώθηκε εξαιτίας του… κοροναϊού, σύμφωνα με το Bloomberg.

H μη κερδοσκοπική οργάνωση «Council on Foreign Relations» αναγκάστηκε να ακυρώσει συνέδριο με θέμα «Doing Business Under Coronavirus» (Το επιχειρείν υπό τον κοροναϊό) το οποίο θα διεξαγόταν την Παρασκευή.

Η διοργανώτρια αρχή εξέφρασε τους φόβους της για την εξάπλωση του ιού.

«Δεν υπάρχουν διοργανώσεις. Παρακαλώ ελέγξτε στο μέλλον για νέες διοργανώσεις», διαβάζει κάποιος στη ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Το αμερικάνικο think tank, που επικεντρώνεται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και διεθνών σχέσεων, ακύρωσε επίσης μία σειρά από συναντήσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον από την 3η Μαρτίου ως την 3η Απριλίου.

Κούλογλου ξέρει: Η καταστροφή των δασών έφερε τον κοροναϊό!!!Μία νέα άποψη για τον κορονοϊό εμφανίστηκε ξαφνικά στο δημόσιο διάλογο, από τον Στέλιο Κούλογλου: Φταίει η καταστροφή των δασών για τον ιό!

Τι και αν παλεύουν δεκάδες επιστήμονες ανα τον κόσμο να βρούν πόθεν πώς εμφανίστηκε αυτός ο ιός... Η απάντηση δόθηκε δια στόματος Στέλιου Κούλογλου!

Δυο κρίσιμα συμπεράσματα απορρέουν από την επιδημία του κοροναϊού, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Ionian TV.

Το πρώτο, λοιπόν, όπως είπε ο κ. Κούλογλου είναι ότι "όταν καταστρέφουμε το περιβάλλον αυτό γυρνά εναντίον μας. Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι η καταστροφή των παρθένων δασών του πλανήτη και η διαταραχή των οικοσυστημάτων που αυτή προκάλεσε, μας έφερε σε επαφή με ιούς που υπήρχαν μεν, αλλά δεν προσέβαλαν μέχρι τώρα ανθρώπους".

Το δεύτερο ότι "με την οικονομική κρίση, ιδίως μετά το 2008, έχει αποδυναμωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας. Αυτό δημιουργεί συνθήκες όπου οι κοινωνίες δεν έχουν τα μέσα για να αντισταθούν. Το παράδειγμα της Ιταλίας είναι χαρακτηριστικό", όπως είπε.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

15 Έλληνες νομικούς προσλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με μισθό από 5.937€!!!Έλληνες νομικούς προσλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με μισθό που ξεκινά από 5.937 ευρώ.

Έλληνες νομικούς προσλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) για λογαριασμό του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έδρα το Λουξεμβούργο, και μισθό ο οποίος ξεκινά από 5.937 ευρώ (συν επιδόματα).

Ο διαγωνισμός της EPSO αφορά συνολικά 69 θέσεις νομικών από πέντε χώρες και συγκεκριμένα από Ελλάδα (15 θέσεις), από Δανία (9 θέσεις), από Γαλλία (20 θέσεις), από Κροατία (15 θέσεις) και από Πολωνία (10 θέσεις).

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσλαμβάνει νομικούς υψηλής εξειδίκευσης οι οποίοι πρέπει να είναι ικανοί να μεταφράζουν στη γλώσσα του διαγωνισμού νομικά/νομοθετικά κείμενα, συχνά περίπλοκα, από δύο τουλάχιστον άλλες γλώσσες. Οι γλωσσομαθείς νομικοί χρησιμοποιούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εργαλεία πληροφορικής και άλλες εφαρμογές γραφείου.

Στα καθήκοντά τους περιλαμβάνονται η μετάφραση νομικών κειμένων (αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Γενικού Δικαστηρίου, προτάσεις των γενικών εισαγγελέων, γραπτά υπομνήματα των διαδίκων, κλπ.) καθώς και εργασίες νομικής ανάλυσης σε συνεργασία με τις γραμματείες και τις λοιπές υπηρεσίες του Δικαστηρίου.
Προσόντα

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Νομικής που να πιστοποιεί την περάτωση πλήρους κύκλου πανεπιστημιακών σπουδών στο ελληνικό ή στο κυπριακό δίκαιο και να γνωρίζουν απαραιτήτως τη γαλλική γλώσσα για σκοπούς μετάφρασης νομικών κειμένων, καθώς και μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Η εξεταστική επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια για την επιλογή βάσει τίτλων:

1. Επαγγελματική πείρα στον τομέα της νομικής μετάφρασης

2. Επαγγελματική πείρα στη σύνταξη νομικών κειμένων

3. Επαγγελματική πείρα στον τομέα του δικαίου την οποία ο υποψήφιος έχει αποκτήσει σε δικηγορικό γραφείο, ως αυτοπασχολούμενος νομικός, ως έμμισθος νομικός σε εταιρεία, σε εθνική διοίκηση, σε διεθνή οργανισμό ή σε πανεπιστήμιο

4. Πτυχίο/πιστοποιητικό/δίπλωμα μετάφρασης ή γλωσσολογικών/γλωσσικών σπουδών σε σχέση με τις γλώσσες που απαιτούνται για τον διαγωνισμό

5. Αποδεδειγμένη γνώση επίσημων γλωσσών της ΕΕ.
Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον δικτυακό τόπο της EPSO (https://epso.europa.eu) έως τις 7 Απριλίου 2020.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020

Βέλγιο: Στα 267 τα κρούσματα κορωνοϊού!!!

Στις 267 αυξήθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώξεων από το Covid-19 στο Βέλγιο. Συγκεκριμένα το εργαστήριο αναφοράς του KULeuven κατέγραψε 28 νέα θετικά δείγματα στον ιό Covid-19 (17 στη Φλάνδρα, 3 στις Βρυξέλλες και 8 στη Βαλλoνία).

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η "τάση που παρατηρείται από το Σαββατοκύριακο συνεχίζεται και τη Δευτέρα. Τις τελευταίες 3 ημέρες, τα εργαστήρια ανίχνευσαν 31, 39 και 28 θετικά δείγματα Covid-19, αντίστοιχα. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει εκθετική αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων. Η επιστροφή από τις διακοπές στην Ιταλία είναι πίσω μας και οι άρρωστοι γνωρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να μένουν στο σπίτι, να αποφύγουν την εξάπλωση και να προστατέψουμε τους γύρω τους. Η κατάσταση αυτή καθιστά δυνατή την προσωρινή επιβράδυνση του αριθμού των περιπτώσεων. Ωστόσο, υπάρχει τοπική μετάδοση στο βελγικό έδαφος και νέες περιπτώσεις θα εντοπιστούν τις επόμενες ημέρες", αναφέρει το Υπουργείο.

"Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να απομονώσετε τον εαυτό σας στο σπίτι μόλις διαπιστώσετε ότι είστε άρρωστοι (πυρετός, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή) και στη συνέχεια επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Ο καθένας πρέπει να αποφεύγει όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή με τις ομάδες κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι ή τα άτομα με υποκείμενες διαταραχές", αναφέρει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο
O Σασόλι σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του στις Βρυξέλλες!!!Σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, μπαίνει για 14 μέρες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σασόλι.

Όπως ανακοίνωσε: "Αποφάσισα μετά την επίσκεψη στην Ιταλία το τελευταίο Σαββατοκύριακο, ως προληπτικό μέτρο, να ακολουθήσω τα αναφερόμενα μέτρα και να ασκήσω τα καθήκοντα ως εκ της θέσης μου ως Προέδρου από το σπίτι μου στις Βρυξέλλες, για τις 14 ημέρες που ορίζει το πρωτόκολλο για την υγεία".

Αναλυτικά, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος Σασόλι αναφέρει: "με βάση την τελευταία κατάσταση στην Ιταλία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικαιροποίησε τα μέτρα για την προστασία της υγείας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη νομοθετική και δημοσιονομική εργασία και ότι τα εσωτερικά όργανα του Κοινοβουλίου μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν".


"Αυτό θα εξασφαλίσει επίσης ότι το Κοινοβούλιο θα μπορέσει να ψηφίσει τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση του COVID-19", αναφέρει.

"Οι νέες συμβουλές που εισήγαγε η ιταλική κυβέρνηση επεκτείνουν την προστατευόμενη περιοχή σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια. Αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες για τη συμπεριφορά των Ιταλών βουλευτών", αναφέρει. "Ο COVID-19 υποχρεώνει όλους να είναι υπεύθυνοι και να είναι προσεκτικοί. Είναι μια λεπτή στιγμή για όλους μας", σημειώνει ο Ντ.Σασόλι.

"Το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται για την άσκηση των καθηκόντων του. Κανένας ιός δεν εμποδίζει τη δημοκρατία", καταλήγει.

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020

Βελόπουλος: «Με την κρέμα “Βυζαντινόν” δε φοβάστε τίποτα, ούτε τον κοροναϊό – Κάντε 17 χειραψίες»!!! video

Τον κοροναϊό επικαλέστηκε για την προώθηση μιας κρέμας ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Μέσω της εκπομπής «Κόντρα & Ρήξη», ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» στο πλαίσιο προώθησης μιας κρέμας, ισχυρίζεται ότι «προστατεύει» από τον κοροναϊό και όπως χαρακτηριστικά λέει «με την “Βυζαντινόν”, μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ και μετά κάνετε 17 χειραψίες και δε φοβάστε τίποτα. Έχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών που είναι ό,τι καλύτερο. Ούτε να φοβάσαι τον κοροναϊό, ούτε τίποτα».

«Ο κοροναϊός είναι ένα θέμα. Οι ιώσεις Η1Ν1 και της γρίπης είναι ένα θέμα. Με την “Βυζαντινόν”, αποτρέπετε κάθε μικρόβιο από τα χέρια σας. Είναι αντισηπτικό φυσικό, φόρμουλα με βότανα μέσα. Δρα εναντίον των λοιμώξεων και κυρίως των μολύνσεων. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ και μετά κάνετε 17 χειραψίες και δε φοβάστε τίποτα. Έχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών που είναι ό,τι καλύτερο. Ούτε να φοβάσαι τον κοροναϊό, ούτε τίποτα. Έχει από τα λίγα βότανα που είναι δυσεύρετα, υπάρχει μόνο στην Αυστραλία. Ούτε κοροναϊό, ούτε να φοβάστε ιώσεις, ούτε να φοβάστε τίποτα», λέει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακούστε τα όσα λέει ο κ. Βελόπουλος από το 31:00 και μετά στο παρακάτω βίντεο: 

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020

10 νέα κρούσματα COVID19 στο Βέλγιο - Στα 23 ο συνολικός αριθμός!!!
Δέκα ακόμα κρούσματα του COVID19 πιστοποιήθηκαν στο Βέλγιο, μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν 495 στο εργαστήριο αναφοράς στο Πανεπιστήμιο ΚU Leuven το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τα συνολικά κρούσματα στο Βέλγιο σε 23, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Maggie De Block.

Εννέα από τις δέκα νέες περιπτώσεις είναι άτομα που επέστρεψαν από διακοπές στη βόρεια Ιταλία και παρουσιάζουν λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και εμφανίζουν συμπτώματα ήπιας γρίπης. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Το 10ο κρούσμα, ένας άντρας από τον Eupen, το πρώτο ίσως άτομο που μολύνθηκε στο εσωτερικό του Βελγίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο Saint-Pieter στις Βρυξέλλες με πιο σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας συμβουλεύει οποιονδήποτε έχει διακοπές στη Β. Ιταλία να παραμείνει σε εγρήγορση για οποιαδήποτε συμπτώματα κατά τις πρώτες 14 ημέρες μετά την επιστροφή του.

Επιπλέον, η υπουργός Υγείας Maggie De Block δήλωσε ότι εξετάζει κατά πόσον οι εταιρείες κλωστοϋφαντουργίας στο Βέλγιο μπορούν να παράξουν μάσκες για γιατρούς και νοσηλευτές.