Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

H 19χρονη Laurence Langen, εκλέχθηκε Miss Βέλγιο 2014

Η 19χρονη Laurence Langen, από το Γκένκ (Genk), είναι από το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, η νέα Miss Βέλγιο για το 2014. Στον φετεινό περιφερειακό διαγωνισμό για τη Miss Λιμβούργο, ήλθε πρώτη αναπληρωματική, όμως στα καλλιστεία της χώρας, πέτυχε την κοτυφαία διάκριση και διαδέχεται την περυσινή νικήτρια του διαγωνισμού, Noémie Happart (από τη Λιέγη).

Η Laurence Langen σπουδάζει νομική στις Βρυξέλλες, όμως ζεί στη Λουβένη (Louvain). Η Anissa Blondin de Dworp εκλέχθηκε πρώτη επιλαχούσα και η Laura Charlier de Paliseul εκλέχθηκε πρώτη από τις γαλλόφωνες και δεύτερη επιλαχούσα.

Η βραδιά του τελικού, που διοργανώθηκε στη μεγαλοπρεπή αίθουσα του πολυθεματικού χώρου Plopsa στο La Panne, κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα οργάνωσης και είχε ως παρουσιαστές, τη γνωστή φλαμανδή παρουσιάστρια Véronique De Kock και τον γαλλόφωνο κωμικό Patrick Ridremont. Και οι δύο ήταν πολύ καλοί και πέτυχαν να κυλήσει ομαλά το σύνολο της προγραμματισμένης ροής της βραδιάς. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι εκτός από τη σωστή ροή της εκδήλωσης, οι διοργανωτές είναι άξιοι συγχαρητηρίων και για τον τρόπο που κατάφεραν να συνδυάσουν τη βελγική διγλωσία, σε κάθε στιγμή της παρουσίασης.

Πλήθος “πιστών” του διαγωνισμού ομορφιάς και της sowbiz κατέκλησε την αίθουσα της διοργάνωσης και διασκέδασε με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και χειροκρότησε τις προσπάθειες των 25 διαγωνιζομένων κοριτσιών. Οι διαγωνιζόμενες, εκτός από βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις τους, εμφανίστηκαν επί σκηνής, με μαγιό, με επίσημη τουαλέτα και απάντησαν σε ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν, σε σχέση με τις απόψεις και τα σχέδιά τους αλλά και σε σχέση με γνώσεις τους, σε θέματα του Βέλγιου. Ήταν μάλιστα υποχρεωτικό να απαντούν τόσο σε γαλλόφωνες ερωτήσεις, όσο και σε φλαμαδόφωνες.

Από τις 25 κοπέλες με τις οπίες ξεκίνησε η βραδιά, μόλις 6 επιλέχθηκαν για την τελική φάση της. Ήταν οι Laura Antonacci de Beverlo (Limbourg), Anissa Blondin de Dworp (Brabant flamand), Lotte Feyen de Peer (Limbourg), Laura Charlier de Paliseul (Luxembourg), Sarah Van Elst de Malines (Anvers) και η νικήτρια Laurence Langen. 

Από τις άλλες κοπέλες που δεν επιλέχθηκαν στην τελική εξάδα, κέρδισαν τιμητικούς τίτλους, η Emilie Hendrickx που ανακηρύχθηκε "Miss Charity", η Catherine Haduca που αναδείχθηκε "Beach Babe" (ως η πιο καλή παρουσία στην παραλία), η Cindy Sabbe που έλαβε τον τίτλο "Miss Social Media", η Maïté Royer που αναδείχθηκε "Miss Sport", η Maureen Caltagirone που ονομάστηκε "Miss Talent" και η Lotte Feyen που ξεχώρισε ως "Miss Photogenic".

Η ελληνικής καταγωγής 19χρονη Melina Metaxas, από το Auderghem ων Βρυξελλών, που συμμετείχε στα προκριματικά του διαγωνισμού, δεν κατάφερε να προκριθεί στους τελικούς της σημερινής βραδιάς.

Ήταν μια αξιοπρεπής βραδιά, που κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα διοργάνωσης, χωρίς περιτά εφέ και με κορυφαία στιγμή την παρουσίαση των 6 φιναλίστ, που πλησίασε να θυμίσει κάτι από επίδειξη Victoria Secret. Και όπως πάντα, δάκρυα συγκίνησης και λαμπερά χαμόγελα, για τις φετεινές νικήτριες του διαγωνισμού, που αναλαμβάνουν πλέον το επίπονο έργο τους, ως πρέσβειρες της Βελγικής ομορφιάς ανά τον κόσμο.