Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Bοσκοτόπι στην Ιθάκη το οποίο ανήκει σε… φίλο, το Πόθεν Έσχες των χρημάτων του Καλογρίτσα!!! video


Σημεία και τέρατα αποκάλυψε σήμερα στο δελτίο ειδήσεων ο Alpha για τους νέους καναλάρχες.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αμείλικτα ερωτήματα έχουν προκύψει , σχετικά με το φάκελο Πόθεν Έσχες της εταιρείας Καλογρίτσα. Τι αποκαλύπτεται ; Η εταιρεία δηλώνει ένα βοσκοτόπι περίπου 5 χιλιάδων στρεμμάτων στην Ιθάκη, το οποίο δεν ανήκει καν στον κύριο Καλογρίτσα, αλλά σε φίλο του επιχειρηματία, ο οποίος του το παραχωρεί ως εγγύηση για να πάρει τραπεζικό δάνειο.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τον διαγωνισμό αδειοδότησης για τα κανάλια καθώς αρχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που ρίχνουν σκιές και σε νέους καναλάρχες αλλά και στη διαγωνισμό. Διότι μπορεί κάποιοι από Καλογρίτσας υπερθεματιστές να προέρχονται από τον εφοπλιστικό χώρο και να έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ωστόσο όπως φαίνεται κάποιοι άλλοι θέλουν να γίνουν καναλάρχες με δανεικά βοσκοτόπια.

Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο έχων σχέση κουμπαριάς με υπουργό της κυβέρνησης (Σπίρτζη), ο άνθρωπος που ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε για… μαύρο χρήμα, επιχειρεί να εξασφαλίσει το πόθεν έσχες για τα χρήματα παίρνοντας δάνειο από τράπεζα και προσφέροντας εγγύηση ένα βοσκοτόπι έκτασης 5.029 στρεμμάτων στην Περαχώρη Ιθάκης, το οποίο ανήκει σε… φίλο του και μάλιστα έχει προκύψει αντιδικία με τον Δήμο, που διεκδικεί μέρος των εκτάσεων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, η εκτιμώμενη αξία της συγκεκριμένης έκτασης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, με τιμές που ίσχυαν το 2011, κάτι που σημαίνει ότι στη διάρκεια αυτών των χρόνων της κρίσης, η αξία του θα έχει κατρακυλήσει και θα είναι σαφώς χαμηλότερη από την προ 5ετίας εκτίμηση που είχε γίνει.

Η συγκεκριμένη έκταση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καναλιού, δεν ανήκει στον κ. Καλογρίτσα, αλλά στην εταιρεία ΑΓΥΙΑ ΑΕ, ιδιοκτησίας Σπύρου Καραπάτσου και της οικογένειάς του, η οποία έχει έδρα στην Αθήνα και ειδικότερα στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο.

Η δε ιδιοκτησία της έκτασης των 5.000 και πλέον στρεμμάτων στην Ιθάκη, την οποία θέλει να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για την παροχή του δανείου ο κ. Καλογρίτσας, βρίσκεται υπό καθεστώς αμφισβήτησης από τον Δήμο, η νομική υπηρεσία του οποία θεωρεί ότι ένα μέρος της ανήκει, καθώς περιλαμβάνει διάφορα μονοπάτια, τα οποία χαρακτήρισε δικά του ο ιδιοκτήτης πριν από χρόνια.

Ο Χρήστος Σκληρός, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιθάκης, ξέσπασε σε γέλια όταν ενημερώθηκε από τον ρεπόρτερ του καναλιού, ότι η συγκεκριμένη έκταση προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την παροχή δανείου και την αγορά τηλεοπτικής άδειας. Όπως δήλωσε στην κάμερα, η συγκεκριμένη έκταση ξεκίνησε για να γίνει μία μεγάλη κτηνοτροφική επένδυση.

Εν κατακλείδι, ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος εξασφάλισε στον πολυσυζητημένο διαγωνισμό μία από τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας άδειες, μετά την εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, κατά παράβαση των κανόνων, αλλά φέρεται να επιχειρεί να καλύψει το Πόθεν Έσχες των χρημάτων που καλείται να δώσει στο Κράτος, με δάνειο από τράπεζα και εγγύηση ένα αμφισβητούμενο βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο δεν του ανήκει.