Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

VARDARSKA - ΝΟΒΑ ΜΑΚΕΔΟΝΣΚΑ!!!



Θα σας τα πω συμπυκνωμένα σήμερα "Τι σκέφτομαι" με αφορμή μια παρατήρηση φίλης σχετικά με την αναδημοσίευση της περασμένης βδομάδας για το Μακεδονικό ή όπως μερικοί το λένε, το Σκοπιανό. Ευγενικά (εκ μέρους της), δεν με κατέταξε στους «μόνιμους λούζερς της διεθνούς σκηνής» που εδώ και 45 χρόνια επιμένουν για τα ανόητα περί ονόματος κλπ και υπηρετούν (όπως ευφυέστατα λέει) «την κλειστή οικονομία, την κλειστή κοινωνία, τους φοβικούς ανθρώπους, τους λούζερς», αλλά περιέλουσε έτσι αυτούς που είχαν την έμπνευση να ανεβάσουν στο Ιντερνέτ ένα γραμματόσημο του 1930 της ex-Γιουγκοσλαβίας, που στη θέση της ex-ΠΓΔΜ είχε φαρδιά πλατειά το όνομα VARDARSKA. Εμένα όμως θα μου επιτρέψει η αγαπητή φίλη να επιμείνω στο όνομα ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ και θα σας εξηγήσω γιατί.

Πρώτα από όλα για να αναγκαστούν να έλθουν στα συγκαλά τους οι γείτονες μας και, αν μη τι άλλο, να υποχωρήσουν στους αλυτρωτισμούς τους. Να υποχρεωθούν (διαπραγματεύσεις κάνουμε) να κατεβάσουν τους Μεγάλους Αλεξάνδρους από τις κεντρικές τους πλατείες ή τουλάχιστον να τους μετονομάσουν σε Κολόμβο, Μέγα Πέτρο, Τσαϊκόφσκι, Μπετόβεν ή ότι άλλο γουστάρουν. Θα μου πείτε, μα Κολόμβο? Δεν έχει και πολύ σχέση με τους Νέο-Μακεδόνες. Σύμφωνοι, έτσι είναι, όπως και ο Κολόμβος δεν έχει και πολύ σχέση με το Μέγα Πέτρο και όμως, οι Μοσχοβίτες έτσι μετονόμασαν κάποιο άγαλμα που ήθελε να δωρίσει κάποιος Μοσχοβίτης μεγιστάνας, αλλά δεν το δεχτήκαν οι Αμερικάνοι... και τους έμεινε στη Μόσχα -το αφισοκολλώ εδώ για να με πιστέψετε. Επιμένω λοιπόν στο όνομα ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ μέχρις ότου κατεβάσουν τα αγάλματα, ή αν προτιμούν να τα μετονομάσουν για να τα βλέπουν οι Σκοπιανοί και να γελάνε μεταξύ τους, όπως και οι Μοσχοβίτες με το «Μέγα Πέτρο πάνω σε γαλέρα, σε στυλ εξερευνητή». Στο κάτω-κάτω, δέχτηκαν να κατεβάσουν τις σημαίες και τα σύμβολα της Βεργίνας, αν κατεβάσουν και κάτι παραπάνω μόνο γέλωτα θα προκαλεί και τίποτα παραπάνω, το γέλιο καλό κάνει από όπου κι αν προέρχεται.

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο επιμένω στο όνομα VARDARSKA (και μακάρι να με ακολουθήσει και σύσσωμη όλη η Αντιπολίτευση) είναι o εξής:
Παρατήρησα ότι από τη μια οι Τσιπραίοι χαμογελάνε στις TV ότι το Μακεδονικό θα λυθεί και χωρίς να διαρραγεί η κυβέρνησή τους και, από τη άλλη έχεις το Καμμένο να λέει ότι δεν συμφωνεί ούτε με το Νέα, ούτε με το Upper και την Ελληνική λέξη «Μακεδονία». Άρα συμπεραίνω ότι και οι δυο θα είναι ευχαριστημένοι με το ΝΟΒΑ ΜΑΚΕΔΟΝΣΚΑ. Δηλαδή, πάλι μας κοροϊδεύουν αδιάντροπα, σερβίροντας στον κόσμο ότι ούτε το Νόβα ούτε το Μακεδόνσκα, είναι Ελληνικά… Έτσι μ’ ένα σμπάρο-δυο-τρυγόνια, θα περισωθεί και ο Καμμένος, που θα βγει και δεξιότερα όσων συμφωνούν με το Νέα Μακεδονία και θα φάει στις επικείμενες (σύντομα) εκλογές ότι μπορεί περισσότερο από τη ΝΔ, με τις ευλογίες του Τσίπρα. Επιμένω λοιπόν να ονομάσουν Βαρτνάρσκα τη γειτονική χώρα γιατί το Νοβα Μακεδονσκα είναι το ίδιο με νέα Macedonia στα Αγγλικά, όπως και το Ελλάδα είναι Greece και διαχωρίζεται για μερικούς από το Ancient Greece.

Δεν έχω γνώση της τακτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά αν ο Τσίπρας βγει αύριο και μας πει ότι ήταν αυτός που έλυσε το θέμα μετά από 30, 45 ή 75 χρόνια με το όνομα Νοβα Μακεδονσκα αυτό δεν το δέχομαι και ΠΟΛΥ καλά θα κάνουν όλοι (οι εχέφρονες πολίτες) να βγουν στους δρόμους να μπλοκάρουν το Τσιπρα από τις μονομερείς του διαβουλεύσεις, μέχρι να παραιτηθεί (έτσι το έκανε κι αυτός και μας πήγε πίσω τη χώρα δυο χρονάκια). Πρέπει όμως να βγουν ΟΛΟΙ και τα κόμματα που τον αντιπολιτεύονται να πουν στον Τσίπρα τώρα ότι, δεν υπάρχει "Ιστορική ευκαιρία" παρά μόνο αν μετονομάσουν τα αγάλματά τους σε Κολόμβους και Τσαϊκοφσκι... και αν ονομάσουν Βαρτναρσκα τη γειτονική χώρα. Για να πούμε την αλήθεια, στην ουσία το παιχνίδι έχει χαθεί γιατί, όπως λέει και η φίλη μου για τους λούζερς (loosers, χαμένοι κατά το Αγγλικό), όλοι τούς λένε Μακεδόνες και οι Αμερικάνοι το χουν διαμηνύσει στο Τσίπρα θέλει-δε-θελει θα μπούν στο ΝΑΤΟ. Αλλά τη νίκη του Τσίπρα δεν τη δικαιούται το Συριζαανέλ καθεστώς. Όπου τα κόμματα μπορούν να τους ξεντροπιάζουν, ας το κάνουν καθαρά και ξάστερα. Όχι με μισόλογα και υπεκφυγές. Μια είναι η πρόταση της αντιπολίτευσης : ONLY VARDARSKA FOR THE MOMENT AND NOTHING MORE.