Τρίτη 29 Μαΐου 2018

EKTAKTO - Eπίθεση στη Λιέγη: άνδρας σκότωσε δύο αστυνομικούς!!!

Νεκρός είναι ο άνδρας ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς στο κέντρο της Λιέγης, στο ανατολικό τμήμα του Βελγίου.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF, ο άνδρας πριν "εξουδετερωθεί" προσπάθησε να διαφύγει παίρνοντας όμηρο μια γυναίκα.

Τοπικοί εισαγγελείς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Συναγερμός στο Βέλγιο από τρομοκρατική επίθεση στη Λιέγη.

Η αστυνομία της πόλης επιβεβαίωσε πως άνδρας που πυροβόλησε δύο αστυνομικούς στη λεωφόρο ντ'Αβρουά, σκοτώθηκε, αναφέρει την ιστοσελίδα της η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF (Radio Television Belge Grancophone).

Ο απολογισμός είναι βαρύς: εκτός από τον επιτιθέμενο, σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας διερχόμενος. Υπάρχουν επίσης δύο τραυματίες, σύμφωνα με την RTBF.

Προκρίνεται η τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ ο δράστης φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Αφού πυροβόλησε τους αστυνομικούς, ο άνδρας φαίνεται ότι οχυρώθηκε με μία γυναίκα ως όμηρο (μια υπάλληλο του γυμνασίου Léonie de Waha) στον έκτο όροφο ενός κτιρίου, ίσως του σχολείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το καφέ μπροστά από το οποίο σημειώθηκαν τα γεγονότα.