Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

SOS κινδυνεύει να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας!!!

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο εκτελεστής της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας. Μάλιστα, ο ίδιος αναμένεται να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας καθώς η κατάσταση της υγείας του εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με την τελευταία ιατρική γνωμάτευση που υπογράφει Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασε τον κρατούμενο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος.

"Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας.

Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία. Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων)" υποστηρίζει η γιατρός.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε "ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής".

"Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάσταση που περιγράφεται δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης του. Ως εκ των άνω προτείναμε την άμεση μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση για την αποτροπή έκτακτου επεισοδίου. Ο απεργός επιφυλάχθηκε" καταλήγει.