Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Aπέκτησε παλάτι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος!!!




«Κοψοχρονιά» αγόρασε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος το «αραβικό παλάτι» στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι.

Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, ο τέως απέκτησε έναντι 5 εκατ. ευρώ την βίλα του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαρκ Σούρσουκ -θετού γιου του πρίγκιπα Σαντρουνίκ Αγά Χαν- ο οποίος είχε ξοδέψει τουλάχιστον 10 εκατ. για να τη χτίσει, σύμφωνα με τους μεσίτες της αγοράς. Μάλιστα, λέγεται ότι εξαιτίας αυτής της αγοράς ο Κωνσταντίνος έβαλε στον πάγο και τα φιλόδοξα σχέδια που είχε για την ανέγερση του δικού του «παλατιού» που υποτίθεται ότι θα έχτιζε στη θέση Γκιαλέζα.

Το συμβόλαιο και η… offshore

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το συμβόλαιο της αγοράς υπογράφηκε στις 5 Νοεμβρίου. Ως πωλητές αναφέρονται τα ονόματα του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαρκ Σούρσοκ και της συζύγου του Βικτόρια Εμελιν Σούρσοκ. Ωστόσο, ως αγοραστής δεν εμφανίζεται ο τέως βασιλιάς, αλλά η offshoreεταιρεία TorcollPropertiesLTDμε έδρα τη Λευκωσία που συστήθηκε στις 16/4/2014 με αντικείμενο τα κτηματομεσιτικά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα μοναδικός μέτοχος της υπεράκτιας εταιρείας είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρεται στα επίσημα κείμενα ως… «η Αυτού Μεγαλειότης βασιλιάς Κωνσταντίνος».

Η αραβική αρχιτεκτονική

Σε κάθε περίπτωση η αραβική αρχιτεκτονική του εν λόγω ακινήτου το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στον Άγιο Αιμιλιανό. Όπως επισημαίνεται, στα δάπεδα δεσπόζει το μάρμαρο και στους εξωτερικούς τοίχους η πέτρα. Μάλιστα, αγοράστηκαν μέχρι και πλακάκια από το Μαρόκο, ενώ στον εξωτερικό χώρο το ενδιαφέρον του επισκέπτη επικεντρώνεται στον κήπο. Σιντριβάνια, ρυάκια με ειδικό φωτισμό προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα. Εντυπωσιακή είναι και η πισίνα των 30 μέτρων μπροστά από το σπίτι και λίγα μέτρα από το γαλάζιο της θάλασσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βίλα διαθέτει και πριβέ παραλία, ενώ το ακίνητο περιλαμβάνει 12 κρεβατοκάμαρες μαζί με αυτές του μόνιμου προσωπικού, που απαρτίζεται από τρία άτομα.