Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τι ακριβώς συμβαίνει με τη γειτονιά Molenbeek;


Η γειτονιά Molenbeek των Βρυξελλών θεωρείται το κέντρο συγκέντρωσης των εξτρεμιστών μουσουλμάνος και προορισμό τους. Πρόκειται για μια περιθωριοποιημένη συνοικία των Βρυξελλών με σχεδόν 100.000 κατοίκους, η παρουσία των Μουσουλμάνων στη συγκεκριμένη συνοικία είναι πολύ έντονη, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα τεμένη, που ξεπερνούν τα 22.

Η συνοικία παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και ανεπαρκείς κοινωνικές δομές, ανεπαρκείς αστυνομική παρουσία, σε αντίθεση με την υπόλοιπη πόλη, που φαίνεται να διαθέτει ένα από τα υψηλότερα βιοτικά επίπεδα στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε μετά την έναρξη των ερευνών στην περιοχή, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν το Παρίσι τη Παρασκευή και την άμεση σύνδεση των τρομοκρατών με τη συνοικία πως "Αποτελεί ένα γιγαντιαίο πρόβλημα". "Δεν έχουμε τον έλεγχο της Molenbeek τη δεδομένη χρονική στιγμή", επεσήμανε με τη σειρά του ο υπουργός Jan Jambon.

Αυτή του η δήλωση περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα "μουσουλμανικά γκέτο" των Ευρωπαϊκών πόλεων, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο κ.λ.π.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της Molenbeek, Françoise Schepmans, ζητά τη βοήθεια των αρχών για άμεση επέμβαση και την προστασία του μεγαλύτερου ποσοστού της συνοικίας που είναι οικογένειες και όχι μέλη συ6μμοριών και τρομοκρατικών οργανώσεων. "Είμαστε εμείς εκείνοι που τους έχουμε αφήσει να ζουν στο περιθώριο, στη σκιά μας", τονίζει ο δήμαρχος.