Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

EKTAKTH Ειδήσn - Συναγερμός στο Βέλγιο: Οδηγός «προσπάθησε να παρασύρει πεζούς»!!!

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας συνελήφθη αφότου οδηγούσε επικίνδυνα το αυτοκίνητό του σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αμβέρσας, εγείροντας φόβους ότι προσπαθούσε να παρασύρει τους πεζούς. Οι περαστικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, κατόρθωσαν να βγουν από το δρόμο και η Αστυνομία ώθησε το όχημα προς ένα κοντινό πάρκινγκ, όπου ο οδηγός συνελήφθη. Όπως αναφέρει η κρατική ραδιοτηλεόραση RTBF, ο οδηγός είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής και το αυτοκίνητο είχε γαλλικές πινακίδες. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική απόπειρα. Τα κίνητρα και η ταυτότητα του συλληφθέντα δεν είναι γνωστά. Το σημείο πάντως αποκλείστηκε από την Αστυνομία και πυροτεχνουργοί έσπευσαν να ελέγξουν το όχημα ώστε να διαπιστωθεί εάν μετέφερε εκρηκτικά.

Σε συνάντηση ενημέρωσης κάλεσε τον τοπικό Τύπο, πριν από λίγο, ο Δήμαρχος Αμβέρσας Μπαρτ Ντε Βέβερ για να προβεί στην ανακοίνωση ότι σήμερα στην πόλη απετράπη τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Αμβέρσας, όπλα και μια στρατιωτική στολή βρέθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο, ενός αυτοκινήτου με γαλλικές πινακίδες, στο οποίο επέβαινε ένας Τυνήσιος, μετά από έρευνα της αστυνομίας.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο στο οποίο είναι σταματημένο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μετά τον έλεγχο.

Τις νεότερες πληροφορίες θα μεταδώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος σε λίγη ώρα.