Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ» Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη, 18.30 – 21.00, Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες!!! video


Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη, 18.30 – 21.00, Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Άλλη μια πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα της εγκληματικής δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, την ώρα που η δίκη των στελεχών της για τη δολοφονία Φύσσα και τις άλλες εγκληματικές επιθέσεις τους βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Σε εκδήλωση που διοργανώνουν στις 27 Σεπτεμβρίου οι 4 Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- GUE/NGL, Κ. Κούνεβα, Στ. Κούλογλου, Κ. Χρυσόγονος και Δ. Παπαδημούλης, θα γίνει προβολή της ταινίας «Χρυσή Αυγή, Μία προσωπική Υπόθεση» της Angelique Kourounis, ένα ντοκιμαντέρ που «εισβάλλει» στον σκοτεινό κόσμο της νεοναζιστικής οργάνωσης. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν οι:

Νίκος Αλιβιζάτος : Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Θανάσης Καμπαγιάννης : Δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη κατά της Χρυσής Αυγής

Δημήτρης Ψαρράς : Δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής».

Στην συζήτηση θα εξεταστεί και αναλυθεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Φιλοδοξία των Ευρωβουλευτών είναι να υποστηριχτεί πολιτικά ο αγώνας κατά του νεοναζισμού και του φασισμού και να στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι η ακροδεξιά ιδεολογία είναι ασύμβατη με τη δημοκρατία και δεν είναι αποδεκτή από τους λαούς της Ευρώπης.

Για όσους, πέραν των Ευρωβουλευτών και του προσωπικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέλουν να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας και τη συζήτηση, υπάρχει φόρμα διαπίστευσης ώστε να τους διατεθεί άδεια εισόδου στο κτίριο του Ε.Κ.

Δείτε το trailer εδώ: