Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

O Έλληνας "Catch Me If You Can" παρίστανε τον δικηγόρο 30 χρόνια παίρνοντας χιλιάδες δολάρια!!!



Ο James Chiarkas, 63 ετών, χρησιμοποίησε πολλά ψεύτικα ονόματα και γοητεία πωλητή ψευδοπροϊόντων για να ξεγελάσει «πελάτες» ώστε να πιστεύουν ότι είναι δικηγόρος και να τους πάρει δεκάδες χιλιάδες δολάρια, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, τα οποία επικαλείται σε σχετικό της άρθρο η «New York Post».

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: Είναι η έκδοση του «Catch Me If You Can» (σ.σ. της ταινίας με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο/»Πιάσε με αν μπορείς») με δικηγόρο. Ένας απατεώνας του Μανχάταν με 30 χρόνια ιστορίας που παρουσιαζόταν ως δικηγόρος για να εξαπατά Νεοϋορκέζους.

Στην τελευταία του απάτη, ο ψεύτικος δικηγόρος πήρε από την πρώην φίλη του, Sabrina Fierman, και τη μητέρα της, Barbara Roche, χιλιάδες δολάρια υποσχόμενος ότι θα τις εκπροσωπήσει σε μία νομική μάχη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Οι δύο γυναίκες που λειτουργούν κατάστημα με υπηρεσίες καθαρισμού το «New York’s Little Elves», είχαν μία νομική υπόθεση σε εκκρεμότητα σε σχέση με την πώληση ενός διαμερίσματος. Πλήρωσαν τον κ. Chiarkas $25.500 σε δικηγορικές αμοιβές μεταξύ του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2016, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Αλλά το ψεύτικο πτυχίο Νομικής του Chiarkas αποκαλύφθηκε και συνελήφθη στο σπίτι του στο Μανχάταν δύο μήνες αργότερα, ανέφεραν πηγές της Αστυνομίας.

«Ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει ιστορικό 30 χρόνων με εμπλοκή σε απάτες στις οποίες έκανε το δικηγόρο», δήλωσε ο αναπληρωτής Εισαγγελέας της Περιφέρειας του Μανχάταν, Diego Diaz σε σχέση με τον κ. Chiarkas στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν τον Ιούνιο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπάρχουν και άλλα θύματα, κυρίως γείτονες.

Ο δικηγόρος του κ. Chiarkas, David Touger, αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «ανοησίες». «Αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες σε αυτή την υπόθεση», είπε ο κ. Touger.

Η εγγύηση για τον κ. Chiarkas ορίστηκε στα 25.000 δολάρια. Δεν κατέθεσε και παραμένει στο Rikers Island.

Ανά τα χρόνια ο κ. Chiarkas είχε ψεύτικα ονόματα δικηγόρων όπως James Kaplan και μία φορά έκανε έναν αληθινό δικηγόρο από το upstate, σύμφωνα με τις κατηγορίες. Ακόμη, κατηγορείται πως εμφανίστηκε στο Brooklyn Housing Court και κατέθεσε αγωγές για έναν γείτονα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

“Οπως στο «Catch Me If you Can» ο κ. Chiarkas φέρεται να έκανε απάτες για χρόνια. Και είχε συλληφθεί επανειλημμένα, σύμφωνα με πηγές των Αρχών επιβολής του Νόμου.

Το 1991 είχε καταδικαστεί σε 2 έως 4 χρόνια φυλάκιση για εξάσκηση χωρίς άδεια και πλαστογραφία δευτέρου βαθμού. Καταδικάστηκε επίσης το 1986, το 1994, το 1997 και το 1998, σύμφωνα με αντίστοιχες πηγές.

Καθώς έγινε πιο εύκολο να εξακριβωθεί ότι ήταν «ψεύτικος» με μία αναζήτηση στο Google, o κ. Chiarkas αργότερα ισχυρίστηκε πως είναι ένας «διεθνής δικηγόρος», ανέφεραν οι κατήγοροι.

Οι πρόσφατες υποθέσεις που είχε αναλάβει θα πρέπει να επανεξεταστούν καθώς το κύρος του ως δικηγόρος δεν έχει καμία αξία, είπε ένας δικαστικός αξιωματούχος. «Σε όποιες υποθέσεις και αν είχε εμπλακεί, το πιο πιθανό πρέπει να ελεγχθούν ξανά και τα συμβόλαια μπορούν πιθανόν να ακυρωθούν», σημείωσε ο κ. Lucian Chalfen, εκπρόσωπος του γραφείου της πόλης για τη Δικαστική Διοίκηση.

Ο κ. Touger, επεσήμανε η «NY Post» δεν απάντησε σε τηλεφώνημα για κάποιο σχόλιο. Επίσης οι Fierman και Roche δε απάντησαν σε αίτημα για κάποιο σχόλιο.