Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές!!! video


Σε επτά μήνες οι Ευρωπαίοι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο και, ουσιαστικά, να κρίνουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.


 Οι κ.κ. Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κύρτσος από τη ΝΔ και Κώστας Παπαδάκης από το ΚΚΕ παρουσιάζουν τη δική τους οπτική για τις επόμενες κάλπες της Ευρωβουλής και εξηγούν ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών του επόμενου Μαΐου.

Κοινός παρανομαστής όλων των προβληματισμών είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς και η σφοδρή σύγκρουση των ευρωσκεπτικιστών με τους ευρωπαϊστές, με φόντο τον λαϊκισμό σε μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ιταλία.




«Αυτή τη φορά ψηφίζω»

Ο υπεύθυνος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης, παρουσιάζει στην κάμερα του Reader.gr, για πρώτη φορά, τη νέα πρωτοβουλία «Αυτή τη φορά ψηφίζω».

Μέσω του ιστότοπου aftitiforapsifizw.eu, το Ευρωκοινοβούλιο στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους πολίτες να αλληλεπιδράσουν, να δικτυωθούν, να οργανωθούν, να συζητήσουν και να διαφωνήσουν –ή να συμφωνήσουν– για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς μπορεί να γίνει καλύτερη για όλους.