Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Η γκάφα της Βελγικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που κόστισε 300.000 ευρώ


Ο Nicolas Cornu, ο Team Manager της βελγικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, έχει απολυθεί από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου (FA). Ο Cornu γίνεται έτσι το εξιλαστήριο θύμα σε μια υπόθεση που προκάλεσε αναστάτωση. € 300.000 χάθηκαν απλά στη Βραζιλία όταν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία "ξέχασε" να ακυρώσει κάποιες κρατήσεις σε ξενοδοχεία κατά το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο 

Η βελγική FA είχε κρατήσει μια πτέρυγα ενός ξενοδοχείου στη Βραζιλία, κοντά στο σημείο όπου έμεναν οι παίκτες. Η ιδέα ήταν οι σύζυγοι και οι φίλες των παικτών να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους. Υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα όμως. Ο προϊστάμενος του Cornu Marc Wilmots αποφάσισε ότι θα μπορούσαν να έρθουν για επίσκεψη μόνο αν οι κόκκινοι διάβολοι έφταναν στα ημιτελικά. Η βελγική ομάδα αποκλείστηκε στα προημιτελικά, αλλά η διοίκηση της FA "ξέχασε" να ακυρώσει το ξενοδοχείο όταν το Βέλγιο έχασε από την Αργεντινή. Αυτή η γκάφα κόστισε στην FA κατ 'εκτίμηση € 300.000.

Ο CEO της FA Steven Martens ήταν ο πρώτος που επικρίθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Μια εσωτερική έρευνα ξεκίνησε για το ποιος ακριβώς θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνος, ο Nicolas Cornu ή το ταξιδιωτικό γραφείο. Τελικά αποφασίστηκε να απολυθεί ο Nicolas Cornu, ο άνθρωπος που είχε εργαστεί για τη βελγική FA από το 2000, αρχικά ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας και αργότερα ως Team Manager. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.