Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

15% των καρκίνων του πνεύμονα στο Βέλγιο προκαλούνται από την κακή ποιότητα του αέρα


Σύμφωνα με το Ίδρυμα Κατά του Καρκίνου, 15% των καρκίνων του πνεύμονα στο Βέλγιο προκαλούνται από την κακή ποιότητα του αέρα. Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, έδειξε ότι 1.050 άνθρωποι παθαίνουν καρκίνο του πνεύμονα κάθε χρόνο, ως αποτέλεσμα της κακής ποιότητας του αέρα.

Η μελέτη βασίστηκε στην ποιότητα του αέρα μέσα και έξω και διαπίστωσε ότι το 15% περίπου των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα είναι αποτέλεσμα από την κακή ποιότητα του αέρα. Το Ίδρυμα κατά του καρκίνου σημειώνει ότι, αν και η ποιότητα του αέρα στο Βέλγιο τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί, οι ειδικές συγκεντρώσεις της ύλης είναι ακόμα ψηλότερες από τα συνιστώμενα επίπεδα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της μελέτης είναι ότι μέσα στα κτίρια ο αέρας είναι συχνά πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. Ο Δρ Nagels του Ιδρύματος συνιστά στους ανθρώπους να αερίζουν τα σπίτια τους καθημερινά και να αποφεύγουν το κάπνισμα μέσα στο σπίτι ή τη χρήση χημικών προϊόντων για να καθαρίσουν τα σπίτια τους.