Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το Βέλγιο μάς είπε να τους πνίγουμε, δεν τους νοιάζει!!!


Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πως η Ευρώπη είναι μία στυγνή γραφειοκρατική μηχανή η οποία ενδιαφέρεται μόνο για τους αριθμούς. Ψέγει την Ελλάδα για την μη τήρηση των κανόνων της συνθήκης Σένγκεν και την απειλεί με έξωση. Ναι η Ελλάδα δεν ήταν σωστή απέναντι στις υποχρεώσεις της. Τώρα όμως τι γίνεται; Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και εδώ που τα λέμε διαμορφώνονται συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Τίποτα όμως, η Ελλάδα παραμένει μόνη της.

Ακόμα και ο άλλοτε φιλέλληνας Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ υποστηρίζει την άποψη πως η Ευρώπη θα πρέπει να αναπτύξει δυνάμεις στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα (και όχι το αντίστροφο) προκειμένου να μην μπορούν πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν από το έδαφός μας.

«Καλωσορίζω την πρότασή σας» έγραψε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Σλοβένο πρωθυπουργό διαβεβαιώνοντάς τον για την στήριξη της Κομισιόν στο σχέδιό του το οποίο προβλέπει ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. θα προσφέρουν βοήθεια στην ΠΓΔΜ μέσω της απόσπασης αστυνομικών/επιβολής του νόμου, και μέσω παροχής εξοπλισμού ώστε να υποστηρίξει τους ελέγχους στα σύνορα της.

Δεδομένου ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι μέλος της Ε.Ε., ο Γιουνκέρ είπε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να καταλήξουν σε διμερείς συμφωνίες με την κυβέρνηση των Σκοπίων ώστε να αναπτύξουν αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ελλάδα. Οι κανόνες που ισχύουν για την υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ επιτρέπονται μόνο για αποστολές εντός της ΕΕ, όχι για την «ανάπτυξη των αξιωματικών στο πλαίσιο μίας κοινής επιχείρησης της Frontex στο έδαφος μιας τρίτης χώρας».

Και με τούτα και με κείνα μάς δίνουν τρεις μήνες διορία για να συμμορφωθούμε με την συνθήκη Σένγκεν. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, εντός του Μαρτίου αναμένεται να διεξαχθούν στα επίμαχα σημεία νέοι έλεγχοι από τους εμπειρογνώμονες των κρατών-μελών για να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει πρόοδος της Ελλάδας.

Υπό αυτό το πρίσμα, αν η χώρα μας επιθυμεί να αποφύγει τα χειρότερα, θα πρέπει να έχει να παρουσιάσει κάτι απτό στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης, η οποία ούτως ή άλλως θα εξέταζε την πρόοδό της όχι μόνο για τα hotspots αλλά και για τους χώρους πρώτης και προσωρινής υποδοχής, καθώς και σε ό,τι αφορά τους παράνομους μετανάστες και την πορεία των αποφάσεων επιστροφής.

Η τραγωδία το βράδυ της Τετάρτης στην οποία οχτώ μικρά παιδάκια έχασαν την ζωή του σε ναυάγιο στο Αιγαίο, είναι σοκαριστική.

Όχι μόνο για τον θάνατο των αθώων αυτών ψυχών, αλλά κυρίως γιατί μέσω αυτής της οδού αποδεικνύεται πως όσο κι αν η Ευρώπη μάς διατάζει να απωθούμε τις βάρκες, δεν υπάρχει άλλος δρόμος άπαξ και αυτές ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο Αρχιπέλαγος. Ελλάδα ή θάνατος είναι οι επιλογές.

Αλλά τους Ευρωπαίους δεν τους απασχολεί. Ίσα ίσα το μόνο που θέλουν είναι να μην βλέπουν μετανάστες και πρόσφυγες. Χαρακτηριστική είναι η αποκάλυψη που έκανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στο BBC όπου είπε πως το Βέλγιο ήταν μία από τις χώρες που πίεσε την Ελλάδα να μην δέχεται άλλους μετανάστες και πρόσφυγες. «Ρίξτε τους πίσω στην θάλασσα, δεν μας νοιάζει εάν πνιγούν. Απλά ρίξτε τους στην θάλασσα», του είπαν.