Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Τζιχαντ στο Παρίσι!!!


O άνδρας, τον οποίο σκότωσαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης που πραγματοποίησε εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στο Παρίσι, είχε στην κατοχή του «ένα (κομμάτι) χαρτί με τη σημαία» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και με ένα «χειρόγραφο κείμενο στην αραβική γλώσσα με το οποίο αναλάμβανε κατηγορηματικά την ευθύνη», γνωστοποίησε ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Μετά την ανακάλυψη αυτών των στοιχείων, οι εισαγγελείς που ειδικεύονται σε υποθέσεις αντιτρομοκρατίας ανέλαβαν τις έρευνες για αυτήν την επίθεση, επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο Τύπου ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.


Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος στο αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, ενώ φέρεται ότι φώναξε Αλλάχ Ακμπάρ την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό. Ο ίδιος τόνισε ότι ο δράστης ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στον δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τον περσινό Ιανουάριο στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στη γαλλική πρωτεύουσα.
 

Νεκρός ο ένοπλος σε αστυνομικό τμήμα

Η αστυνομία του Παρισιού σκότωσε σήμερα έναν άνδρα που προσπάθησε να μπει μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Γκουτ ντ'Ορ της γαλλικής πρωτεύουσας, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στη συνέχεια ότι ο επιτιθέμενος στο αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, ενώ φέρεται ότι φώναξε Αλλάχ Ακμπάρ την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας έφερε ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στον δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.