Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ο κουμπάρος του Καραμανλή πρωθυπουργός Τουρκίας!!!



Τα σενάρια της διαδοχής για τον ηγεσία του ΑKP μετά την καρατόμηση του Αχμέτ Νταβούτογλου από τον Ταγίπ Ερντογάν δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία, περιλαμβάνοντας αρκετούς υποψηφίους.

Ένα από αυτά αφορά και τον κουμπάρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος σήμερα κατέχει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ενέργειας.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είναι ο σύζυγός μίας από τις κόρες του Ερντογάν, της Έσρα, την οποία παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2014 με μάρτυρες στον πολιτικό γάμο τον Κώστα Καραμανλή και την σύζυγό του Νατάσα.



Επίσης μάρτυρες ήταν ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο ηγέτης του Πακιστάν στρατηγός Μουσάραφ και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Αντριάν Ναστάζε.

Ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει τότε το γάμο «συνάντηση των πολιτισμών» υπενθυμίζοντας ότι από τους τέσσερις μάρτυρες δυο ήταν χριστιανοί και δυο μουσουλμάνοι.

«Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο», είχε αναφέρει από πλευράς του ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έγινε δεκτός υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Ο 38χρονος σήμερα οικονομολόγος συμπεριλήφθηκε στις εκλογικές λίστες του AKP, το κόμματος του πεθερού του, για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και κατάφερε να κερδίσει μία από τις 550 θέσεις της Εθνοσυνέλευσης.

Εξυπακούεται ότι η «συγγενική» σχέση με τον «Σουλτάνο» είναι αυτή που τον έχει κατατάξει στην κούρσα της διαδοχής για τον πρωθυπουργικό θώκο.