Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

O Σουλτς μπλοκάρει τους Τούρκους!!!



Με απόφασή του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς μπλοκάρει τη διαδικασία παροχής βίζας στην Τουρκία, καθώς εκτιμά ότι η Άγκυρα «δεν έχει εκπληρώσει και τα 72 κριτήρια που αποτελούν προϋπόθεση» και προκύπτουν από τη συμφωνία για το προσφυγικό.

«Αποφάσισα να σταματήσω τη διαδικασία για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων στους Τούρκους πολίτες», δήλωσε ο Σουλτς, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων στο Στρασβούργο, ύστερα από 45λεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν.

Ο Τούρκος υπουργός επέμεινε στις θέσεις της Άγκυρας ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και υποστήριξε ότι με δεδομένη την κατάσταση στη χώρα, δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε αλλαγή στη νομοθεσία για την τρομοκρατία.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε θέσει ως προαπαιτούμενο για να ισχύσει η συμφωνία της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό την παροχή ελεύθερης βίζας για τους Τούρκους πολίτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα αυξηθούν οι ροές των προσφύγων προς την Ευρώπη, με άμεσες συνέπειες και για την Ελλάδα που υποδέχεται τις μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια.

Έντονη ενόχληση από την πλευρά της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να απειλεί να «πνίξει» με πρόσφυγες και μετανάστες την Ευρώπη
Στον αέρα η εφαρμογή της συμφωνίας, άμεσες συνέπειες και για την Ελλάδα