Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ο Βαρουφάκης πρόεδρος της Κομισιόν το 2019!!!



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει στις Ευρωεκλογές του 2019 να ακολουθηθεί για την εκλογή του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εκλογή του Ζαν–Κλοντ Γιούνκερ και ήδη έχει ξεκινήσει η ονοματολογία για τους υποψήφιους των ευρωπαϊκών κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την εφαημερίδα «Τα Νέα» ανάμεσα στους πιθανούς υποψήφιους που θα στηρίξει το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ακούγεται και το όνομα του Γιάνη Βαρουφάκη. Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος των Ευρωκλογών του 2015 για την Ευρωπαϊκή Αριστερά ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.


Στο χώρο της Κεντροδεξιάς μεγάλες πιθανότητες ανάδειξης έχουν η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μισέλ Μπαρνιές και από τους Σοσιαλιστές ο Πιερ Μοσκοβισί και η Φεντερίκα Μογκερίνι. Στους Φιλελεύθερους επικρατέστερος εμφανίζεται ο Γκι Φέρχοφστατ

Ωστόσο το παζλ θα συμπληρωθεί όταν το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν αποφασίσει να ενταχθεί σε κάποια από τις υπάρχουσες πολιτικές οικογένειες της Ευρώπης ή αντιθέτως να δημιουργήσει τη δική του, αναφέρει το δημοσίευμα.