Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

EKTAKTO - ένοπλοι σε κτίριο των Βρυξελλών!!!





 

 








Επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτίριο των Βρυξελλών – Πληροφορίες για ενόπλου


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι σε περιοχή της βελγικής πρωτεύουσας, όταν εντοπίστηκαν, όπως μεταδίδει το Russia Today, ένοπλοι σε κτίριο.

Το σημείο, μάλιστα, έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας των Βρυξελλών.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρουν πως ένας ένοπλος μπορεί να κρύβεται μέσα σ' ένα κτίριο στο νότιο προάστιο των Βρυξελλών Forrest.




 
Το κτίριο βρίσκεται κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο με 350 περίπου μαθητές. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο εσωτερικό του σχολείου.


Παράλληλα, οι αρχές έχουν δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας.

Η αστυνομία ζητεί από τους κατοίκους της γειτονιάς να παραμείνουν εντός του σπιτιού τους, ενώ εκκενώθηκαν και τα καταστήματα.

Η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στη γειτονιά του Gare de l'Est, στη λεωφόρο Vanpe, στην πλατεία Σαιν Ντενί και στην οδό Rue du Curé.

Μια εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Sint-Denijsplein στο Vorst (Forest - νότια των Βρυξελλών) σήμερα το απόγευμα, αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός RTL στην ιστοσελίδα του και επιβεβαιώνει η τοπική αστυνομία των νότιων συνοικιών των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο λόγος της επιχείρησης είναι η καταγγελία μιας δολοφονίας που έγινε σήμερα το πρωί, αλλά προς το παρόν αποδείχθηκε λανθασμένη.

Ωστόσο το RTL αναφέρει ότι η έρευνα "έθεσε την αστυνομία στα ίχνη άλλων πιθανών γεγονότων".

Οι ειδικές μονάδες παρέμβασης της ομοσπονδιακής αστυνομίας εκλήθησαν στο σημείο και διεξάγουν έρευνες σε ένα κτίριο.

"Γύρω στις 12:15 μμ ένας Πολωνός άνδρας σε κατάσταση σοκ εισήλθε σε ένα κατάστημα στο Saint-Gilles και δήλωσε ότι σήμερα το πρωί έγινε μια δολοφονία σε μια διεύθυνση στην περιοχή του Vorst", δήλωσε η Kathleen Callie, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας των νοτίων συνοικιών.

"Όταν οι άνθρωποι μας πήγαν στην διεύθυνση που έδωσε ο καταγγέλλων δε βρήκαν τίποτα εκεί. Άλλοι μάρτυρες, ωστόσο, αναφέρουν έκτοτε διαφορετικά συμβάντα.

Το κτίριο θα ανιχνευθεί από τις ειδικές μονάδες της ομοσπονδιακής αστυνομίας", κατέληξε.