Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Δεν θέλεις τις γερμανικές αποζημιώσεις -Υπερασπιζόσουν βιαστές!!!

stavros-theodorakis-vouli-vima-eurokinissi-650

Μια παρατήρηση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανό, την ώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν στο Βήμα ήταν αρκετή για να φουντώσει ξανά η βεντέτα που υπάρχει ανάμεσά τους.

Μόνο που αυτή τη φορά η συζήτηση έφτασε σε πολύ προσωπικά ζητήματα καθώς ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο παρελθόν της κυρίας Κωνσταντοπούλου και κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος της ακόμη και μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας Αυγή για δικηγορική της δράση: «Έχουμε μαζέψει τις ανακοινώσεις από τις γυναικείες οργανώσεις για τη δράση της πριν από μερικά χρόνια -θα τα πούμε τότε- και από μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε αρθρογραφούσαν στην ΑΥΓΗ, γι’ αυτούς που καλύπτουν τους βιαστές.»

Όλα ξεκίνησαν από τις αναφορές του κ. Θεοδωράκη στην «τρόικα της δραχμής»:

Ερωτώ και ήμουν πολύ ευγενής, το ρώτησα και στην προηγούμενη ομιλία μου, αλλά θέλω να το ρωτήσω τώρα λίγο πιο σκληρά, λίγο πιο ξεκάθαρα: Ποια είναι η σχέση που θέλει να έχει ο κ. Τσίπρας με την τρόικα της δραχμής; Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσει. Η τρόικα της δραχμής υπάρχει στη χώρα. Είναι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ. Το επιβεβαιώνει η τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Είναι, βέβαια, οι ΑΝΕΛ και είναι, βέβαια, η Χρυσή Αυγή. Ποια είναι η σχέση και ποιο είναι το όριο ανοχής ενός Πρωθυπουργού που θέλει να είναι Πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας με την τρόικα της δραχμής; Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει.
Η θέση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του Τέρενς Κουίκ και αυτό ήταν αρκετό για να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

ΤΕΡΕΝΣ-ΣΠΕΝΣΕΡ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: (Υφυπουργός Επικρατείας): Είσαι ψεύτης!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι): Υπάρχει κάτι ακόμα.

ΤΕΡΕΝΣ-ΣΠΕΝΣΕΡ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: (Υφυπουργός Επικρατείας): Είσαι ψεύτης! Ούτε μια…(Δεν ακούστηκε)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι): Υπάρχει κάτι ακόμα. Πότε θα τελειώσει…

ΤΕΡΕΝΣ-ΣΠΕΝΣΕΡ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: (Υφυπουργός Επικρατείας): …(Δεν ακούστηκε).

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι): Απευθυνθείτε στον Πρωθυπουργό, αν έχετε απορίες.

Υπάρχει ένα ερώτημα που θα έπρεπε να απαντήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός και δεν απαντάει: Πότε θα τελειώσει η διαπραγμάτευση;

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: …(Δεν ακούστηκε)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Ψαριανέ, μην κάνετε χειρονομίες!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι): Μπορείτε να προσέχετε και δεξιά σας, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ελάτε, ελάτε, κύριε Θεοδωράκη! Γιατί από εδώ βλέπουμε πολλά, βλέπουμε και αυτά που δεν βλέπουν άλλοι.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του Ποταμιού)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: …(Δεν ακούστηκε).

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Κυρία Π.Β., ο κ. Κουΐκ σηκώθηκε πρώτος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι): Κύρια Κωνσταντοπούλου, έχετε αποδείξει και στο παρελθόν -και δεν πρέπει να εκτίθεστε- ότι έχετε ένα πρόβλημα με την όρασή σας στα άκρα δεξιά. Δεν τα προσέχετε πολύ.

Ρωτώ, λοιπόν, την Κυβέρνηση: Πότε θα τελειώσει η διαπραγμάτευση; Δεν θα είναι η 14η Ιουνίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Αναμένω, κύριε Θεοδωράκη, να συμμετάσχει το Κόμμα σας στην Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: Τι είναι αυτά πάλι;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: …(Δεν ακούστηκε).

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι): Κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν έχω καμία διάθεση…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Γιατί έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα να συμμετάσχετε σε αυτή τη διεκδίκηση που ανάγεται στα εγκλήματα των ναζί στη χώρα μας.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του Ποταμιού)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του Κόμματος Το Ποτάμι): Κυρία Κωνσταντοπούλου…

ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ: Ο Χριστός και η Παναγιά!

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Έλεος!

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του Κόμματος Το Ποτάμι): …δεν είμαι τόσο παλιός στη Βουλή, αλλά νομίζω ότι αυτό που κάνετε είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Αλλά επειδή το θέτετε, να σας πω: Εγώ είχα το θάρρος μέσα στο Βερολίνο μετά από συνάντησή μου με τον Αντικαγκελάριο να θέσω όχι ως ηθικό ζήτημα, που έθεσε ο Πρωθυπουργός, το ζήτημα του κατοχικού δανείου. Το έκανα μέσα στο Βερολίνο και είναι αυτή η θέση του Ποταμιού.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Ποταμιού)

Δεν μίλησα με άλλη γλώσσα στο Βερολίνο και με άλλη γλώσσα στην Αθήνα για εσωτερική κατανάλωση. Αυτό είναι το Ποτάμι.

Δεν θα συνεχίσω με την κ. Κωνσταντοπούλου. Αλλά έχω να της θυμίσω πολλές ιστορίες -μια άλλη φορά- για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των γυναικών. Λέτε και δεν ξέρουμε την ιστορία του καθενός μέσα σε αυτό το μικρό Κοινοβούλιο. Τέλος πάντων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Τι να πείτε;

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Εμείς…(Δεν ακούστηκε)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Τι είναι αυτά;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του Κόμματος Το Ποτάμι): Θέλετε απαντήσεις σε αυτό; Όχι. Ας το αφήσουμε. Δεν θέλει η κ. Κωνσταντοπούλου. Μια άλλη φορά. Όχι σήμερα.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

Έχουμε μαζέψει τις ανακοινώσεις από τις γυναικείες οργανώσεις για τη δράση της πριν από μερικά χρόνια -θα τα πούμε τότε- και από μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε αρθρογραφούσαν στην ΑΥΓΗ, γι’ αυτούς που καλύπτουν τους βιαστές. Όμως, θα τα πούμε άλλη φορά αυτά.

Η δεύτερη έκρηξη

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης προχώρησε στην ομιλία του και φτάνοντας στο τέλος, έγινε η δεύτερη έκρηξη:

Εμείς, παρά τις επιθέσεις που δεχόμαστε -και δεχόμαστε πολλαπλές επιθέσεις, αρθρογραφούν στην ΑΥΓΗ…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: Ποιοι;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του Κόμματος Το Ποτάμι): Ξέρετε ποιοι. Οι σύμβουλοι του Άκη Τσοχατζόπουλου για χρόνια αρθρογραφούν στην ΑΥΓΗ…

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Ποταμιού)

… και λένε για εμάς, που μπήκαμε τώρα στην πολιτική, για τις πολιτικές μας ευθύνες.

Μπορούν, λοιπόν, να μας λοιδορούν καθημερινά. Εμείς το εθνικό μας καθήκον θα το κάνουμε. Και το λέω και το ξαναλέω. Δεν έχουμε λόγο να παίζουμε με τον ελληνικό λαό. Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε καμία Κυβέρνηση.

Εάν έρθει αυτή η συμφωνία, εμείς οι δεκαεπτά ταπεινοί Βουλευτές του Ποταμιού, από τη στιγμή που αυτή η συμφωνία θα έχει την έγκρισή σας και την έγκριση της Ευρωπαϊκή Ένωσης, των συμμάχων μας δηλαδή, των διαχρονικών συμμάχων της χώρας, εμείς αυτή τη συμφωνία θα την ψηφίσουμε.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι από εμάς θα πάρετε λευκή επιταγή. Από την επόμενη μέρα θα αναμετρηθούμε στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής.

Σας ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Ποταμιού)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Επειδή πολλά ειπώθηκαν και επειδή δεν θα μείνουν φυσικά και χωρίς απάντηση, στην Επιτροπή για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών, η οποία χθες άκουσε την Επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που προσδιορίζει σε ποσό μεταξύ 280 έως 340 δισεκατομμυρίων ευρώ την ελληνική αξίωση, το Κόμμα σας δεν συμμετέχει.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Δεν είναι δυνατόν να απαντάτε σε όλα, κυρία Πρόεδρε! Έλεος!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Είστε Αρχηγός Κόμματος;

(Θόρυβος-διαμαρτυρίες)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Και είναι ανεξήγητο γιατί απ’ όλες τις Επιτροπές μόνον σε αυτήν δεν συμμετέχετε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του Κόμματος Το Ποτάμι): Δεν είστε ακόμη Αρχηγός Κόμματος!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε και να συμβάλλετε σε αυτή τη διεκδίκηση.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του Κόμματος Το Ποτάμι): Είναι προκλητικό αυτό που κάνετε! Προσβάλλετε τη διαδικασία τώρα. Είναι εκτός Κανονισμού αυτό που κάνετε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Να διαβάσετε καλύτερα τον Κανονισμό.

Κατά δεύτερον…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του Κόμματος Το Ποτάμι): Δεν είστε ακόμη Αρχηγός Κόμματος!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Επειδή η ιστορία του καθενός είναι γνωστή και στην υπηρέτηση των δικαιωμάτων και της αλήθειας και στην υπηρέτηση της συκοφαντίας και των νταβατζήδων, η δική μου συνεισφορά σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι να καταθέσω στα Πρακτικά αυτής εδώ της συζήτησης την επίσημη ανακοίνωση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, που βγήκε πριν από τρεις μέρες, και αποδεικνύει ότι καθόλου μόνη της δεν είναι η ελληνική Κυβέρνηση και η οποία λέει πώς τα μνημόνια κατέστρεψαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και απειλούν τη δημοκρατία. Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

(Στο σημείο αυτό η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας, έχει το λόγο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Έλεος!

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Είστε Πρόεδρος της Βουλής εσείς ή Πρόεδρος Κόμματος;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Εσείς είστε Βουλευτής που δεν έχει ψηφίσει το μνημόνιο, κύριε Ψαριανέ, κατά τα λεγόμενα του Προέδρου σας.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Φτιάξτε πρώτα το Κόμμα σας και μετά πείτε ό,τι έχετε να πείτε.