Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αμφίπολη: Iστορία δόξας σε ιστορία για κλάματα...




Μετά από συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης των ανασκαφών...
της Αμφίπολης πίστεψα ότι στην Αμφίπολη είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και ήλπιζα να το πούνε και επίσημα. 

Άλλωστε υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που έχουν εκφράσει αυτή την άποψη και κάθε άλλο ενδεχόμενο έχει απορριφθεί με τον καιρό και έτσι ακούγεται μόνο αυτό το ενδεχόμενο. Εξάλλου και η ίδια η επικεφαλής των ανασκαφών η κυρία Περιστέρη είχε εκφράσει ακόμα και στο εξωτερικό αυτήν την πιθανότητα. Ακόμα και ο υπουργός Ξυδάκης δεν μπόρεσε να αποκλείσει την πιθανότητα μόλις επισκέφτηκε το μνημείο παρόλο που στην αρχή ήταν αντίθετος και αρκέστηκε να πεί ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι.

Πέρυσι το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ήταν το κύριο θέμα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και για τον κόσμο που έδειχνε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του για την Αμφίπολη αλλά και τις ελπίδες ότι εκεί βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος. Φέτος κοιτάνε να ξεχαστεί το θέμα και να ειπωθούν για αυτό όσα λιγότερα γίνεται .Ο περισσότερος κόσμος και αυτό φαίνεται και από τους κατοίκους των Σερρών πιστεύει ότι προσπαθούν να κρύψουν τον τάφο του μεγάλου στρατηλάτη...Όσο και να θέλουν δεν μπορούν να το κρύψουν και να το βγάλουν από το μυαλό του καθενός. Γιατί δεν βγαίνουν να πουν επιτέλους τι γίνεται; Αν δεν ίσχυε θα πρέπει να πουνε τους λόγους και να διαψεύσουν τις φήμες .ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τι περιμένουν να πουν επίσημα τι γίνεται; Τόσο φόβος πια; Δεν μας έμεινε εθνική κυριαρχία να κάνουμε ούτε αυτό;

Η ιστορία αυτή είναι για κλάματα... Τρίζουν τα κόκκαλα του αφηρωϊσμένου νεκρού πια όπως τον έχουν χαρακτηρίσει. «Εμφανίστηκε» με το ζόρι και τώρα πάνε να τον «θάψουν » για δεύτερη φορά.

Υ.Γ Επειδή κάποιοι λένε ότι ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος θα μας σώσει και συμφωνώ αλλά δεν γίνεται να συνεχιστεί πια άλλο αυτή η κατάσταση προσπαθώντας να ξεχάσουμε την ιστορία μας και την εθνική μας συνείδηση!!

Τέλος θερμή παράκληση στον πρωθυπουργό να άμα θέλει να βοηθήσει την πατρίδα μην φοβηθεί να το πει επίσημα αν είναι όντως ο Μέγας Αλέξανδρος και να επιβάλει να ανακοινωθούν όλα όσα γίνονται στις ανασκαφές χωρίς να μείνει τίποτα κρυφό στον κόσμο.