Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Κορώνα γράμματα η τύχη των 8 Τούρκων αξιωματικών!!! video


Στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα και ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Η ταχύτητα με την οποία θα εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου είναι αυτή που θα καθορίσει το πόσο γρήγορα θα κλείσει η υπόθεση, καθώς η Αθήνα προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία για το καθεστώς του πολιτικού ασύλου και τις πολιτικές και διπλωματικές ισορροπίες ενός τόσο λεπτού θέματος που άπτεται άμεσα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την ώρα που η Τουρκία ζητά την έκδοση –το ταχύτερο δυνατό- των οκτώ Τούρκων.



Αίσθηση προκάλεσε χθες η παρουσία, στην αίθουσα του δικαστηρίου, Τούρκου δικηγόρου από την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως, προκειμένου να ζητήσει την έκδοσή των «πραξικοπηματιών» όπως τους χαρακτήρισε, στην Τουρκία.

Σε επαγρύπνηση το ελληνικό πεντάγωνο

Για επιφυλακή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας, λόγω της αστάθειας στην Τουρκία.

O αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας απαντώντας στο ερώτημα εάν έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα για το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν ξανά Τούρκοι να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έχουμε στο μυαλό μας αυτό και συμπλήρωσε: «Υπάρχει τέτοια πιθανότητα».

Εντός των ημερών οι αιτήσεις ασύλου

Ξεκινούν σήμερα οι διαδικασίες υποβολής αίτησης ασύλου για τους Τούρκους αξιωματικούς. Οι οκτώ θα οδηγηθούν στις 12 το μεσημέρι στην αρμόδια υπηρεσία, όπου θα φωτογραφηθούν και θα δώσουν τα ακριβή στοιχεία τους.



Τις επόμενες μέρες θα κληθούν εκ νέου για να περάσουν από την μεγάλη συνέντευξη, όπου θα πρέπει να εκθέσουν αναλυτικά τους λόγους που αιτούνται παροχή πολιτικού ασύλου.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησής τους, μπορούν να προσφύγουν σε δευτεροβάθμια επιτροπή που θα αποφασίσει αμετάκλητα για την τύχη της αίτησης τους. Εφόσον όμως υπάρξει και δεύτερη απόρριψη υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

Σημειώνεται πως Ελλάδα και Τουρκία δεσμεύονται με διεθνείς συμβάσεις οι οποίες απαγορεύουν την έκδοση κρατουμένων κάτω από προϋποθέσεις όπως διαφορετικό νομικό καθεστώς μεταξύ των χωρών, ενώ απευθείας έκδοση δεν μπορεί να γίνει αν πρόκειται για στρατιωτικά ή πολιτικά εγκλήματα.



Η Τουρκία έχει υπογράψει την Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δεν επιτρέπει την θανατική ποινή, την οποία δεν εφάρμοσε ούτε καν στην υπόθεση Οτσαλάν.

Την Πέμπτη το δικαστήριο για την παράνομη είσοδο στη χώρα

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα δικαστούν τελικά οι οκτώ κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στην χώρα μετά την αναβολή που πήραν χθες.



Οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν την πλημμεληματική κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Οι οκτώ, είχαν επικαλεστεί μηχανική βλάβη του ελικοπτέρου τους, με στόχο να αιτηθούν πολιτικό άσυλο μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στην Τουρκία. Οι Τούρκοι αξιωματικοί παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με κρυμμένα τα πρόσωπά τους υπό τον φόβο αντιποίνων στην Τουρκία σε βάρος των οικογενειών τους.

Ο υποπρόξενος, ο δικηγόρος και τα τουρκικά μέσα

Η εμφάνιση των Τούρκων αξιωματικών, χθες, στο μονομελές πλημμελειοδικείο της Αλεξανδρούπολης έγινε παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων από την Τουρκία, του υποπροξένου της γειτονικής χώρας στην Κομοτηνή και του δικηγόρου, μέλους Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης νομικών στην Κωνσταντινούπολη που ζήτησε την έκδοση των οκτώ στην Τουρκία.





Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στα ελληνικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Δρ. Ραμαζάν Αριτσέκ και είναι δικηγόρος, μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης νομικών στην Κωνσταντινούπολη, που ήρθε αυτοβούλως στην Αλεξανδρούπολη μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του, προκειμένου να ζητήσει την έκδοση των «πραξικοπηματιών», όπως τους χαρακτήρισε, στην Τουρκία.