Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Σε κατάσταση πολέμου το Ντάλας - Αυτοκτόνησε ο άνδρας που είχε εντοπιστεί σε γκαράζ και διαπραγματευόταν με την αστυνομία!!!

Ενέδρα θανάτου στο Ντάλας - 5 νεκροί αστυνομικοί από πυρά ελεύθερων σκοπευτών - Κεντρική Εικόνα

Σε μακελειό εξελίχθηκε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Ντάλας καθώς ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν πέντε αστυνομικούς και τραυμάτισαν σοβαρά άλλους εφτά. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν τους πυροβολισμούς στη διάρκεια διαδήλωσης κατά του δεύτερου περιστατικού άσκησης θανατηφόρας βίας κατά Αφροαμερικανού μέσα σε 48 ώρες. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν δέκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας τέσσερις από αυτούς. Ένας 11ος αστυνομικός εκτελέστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με ένοπλο. Η αρχική εκτίμηση για τρεις νεκρούς γρήγορα διαψεύστηκε. Ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter ανέφερε ότι κι ένας τέταρτος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ λίγο αργότερα η ένωση αστυνομικών του Ντάλας γνωστοποίησε ότι «μόλις χάσαμε ακόμη έναν», ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων στα πέντε. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, άλλοι δύο αστυνομικοί βρίσκονται στο χειρουργείο.



Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τρεις ύποπτοι είναι υπό κράτηση, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας που είχε εντοπιστεί και εγκλωβιστεί σε γκαράζ στο κέντρο του Ντάλας αυτοκτόνησε (αρχικά είχε μεταδοθεί ότι έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών). Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο άνδρας είχε είπε στους διαπραγματευτές ότι «έρχεται το τέλος» και ότι έχει παγιδεύσει όλην την πόλη με εκρηκτικά, προκειμένου να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ένστολους. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Τα κίνητρα των δραστών, όπως και ο ακριβής αριθμός τους παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή, δείχνουν την ανάπτυξη πάνοπλων αστυνομικών που λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας, καθώς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε ανακοίνωσή του.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν»

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι πυροβολισμοί έπεσαν στις 8:45 το βράδυ (τοπική ώρα) ενώ ηταν σε εξέλιξη μια από τις δεκάδες πορείες σε όλη τη χώρα για τα δύο περιστατικά αστυνομικής βιας σε Λουιζιάνα και Μινεσότα.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν. Χαθήκαμε με τους φίλους μας καθώς προσπαθήσαμε να κρυφτούμε» δήλωσε ένας 21χρονος αυτόπτης μάρτυρας.

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για αρκετούς περιορισμούς με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πυροβόλησαν με καραμπίνα.