Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

84 νεκροί «έσπερνε» τον θάνατο για 2 χλμ!!! video





Χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου της πτώσης της Βαστίλης, στην παραλιακή λεωφόρο στη Νίκαια, ένα λευκό φορτηγό έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πλήθος πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις.



Οπως αναφέρει το Russia Today και απεικονίζεται στο γράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ο μακελάρης οδηγώντας το φορτηγό διέσχισε 2 χιλιόμετρα μέσα στο πλήθος πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Ανυποψίαστοι πολίτες κατέγραψαν σε βίντεο το τριαξονικό όχημα να αναπτύσσει ταχύτητα και στην συνέχεια να «σπέρνει» το θάνατο. Ακολούθησαν σκηνές πανικού.


Σοκ προκαλεί το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στη Νίκαια, στην κεντρική λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, την ημέρα που η χώρα γιόρταζε την Εθνική Εορτή της.

84 νεκροί, 150 τραυματίες, εκ των οποίων οι 20 σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός.

Το τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε σόου πυροτεχνημάτων, καθώς γιόρταζαν την ημέρα της Βαστίλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, η παρουσία του φορτηγού τη συγκεκριμένη ώρα προκάλεσε έκπληξη και σήμανε συναγερμό στις αρχές.

Αμέσως επικράτησε πανικός, το πλήθος άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς το φορτηγό και ο οδηγός του επιτάχυνε και έπεσε πάνω στο πλήθος.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από το μακελειό στη Νίκαια κρύβεται ο ISIS, καθώς το χτύπημα έγινε με το τρόπο που σκέφτονται και οργανώνουν τις επιθέσεις του οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δράστης, κάτοικος της Νίκαιας με καταγωγή από την Τυνησία, 31 ετών, είναι επίσης νεκρός.

Σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός είχε ξεκινήσει να πυροβολεί πριν οδηγήσει σε σύγκρουση το φορτηγό με το πλήθος.

Άγνωστο παραμένει αν είχε συνεργούς. Πληροφορίες, νωρίτερα, ήθελαν την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για δεύτερο άνδρα που ήταν μαζί του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την επίθεση ως «τερατούργημα», ενώ τόνισε ότι θα αναπτυχθούν στρατιώτες και αστυνομικοί σε όλη τη χώρα και ειδικά στα σύνορά της.