Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Το χορό των κατασκόπων σέρνει ο Στέλιος Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο!!!


ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

 Τι κάνει ο Τζον Κυριάκου στο Ευρωκοινοβούλιο;



Σήμερα, ο Τζον Κυριάκου, ο άλλοτε σκληρός πράκτορας της CIA, πρόκειται να βρεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην επιτελικός της CIA, με καταγωγή από την Ρόδο, που είχε φυλακιστεί για τις αποκαλύψεις του για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε κρατούμενους για θέματα τρομοκρατίας η μυστική υπηρρεσία των ΗΠΑ, θα μιλήσει για την Εθνική Ασφάλεια στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ.

Εχει προσληθεί μεταξύ άλλων σημαντικών προσώπων και από την Αμερική, σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Πόλεμος και Ειρηνη», το οποίο συνδιοργανώνουν ομαδικά πολλοί ευρωβουλευτές της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ο Στέλιος Κούλογλου.

Η συμμετοχή του Τζ. Κυριάκου έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού πέραν των ειδικών γνώσεων και της πορείας του, είναι και ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ .«Ο Τραμπ είναι ντροπή για τις ΗΠΑ», είπε στην συνέντευξή του στο «Εθνος» λίγες μέρες πριν ταξιδέψει προς την Ευρώπη.

Ο Τζον Κυριάκου, ένας πιστός και πετυχημένος πράκτορας της CIA με βραβεία και παράσημα από επικίνδυνες αποστολές στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, αποκάλυψε τα βασανιστήρια της CIA και το «μαρτύριο του πνιγμού» που η αμερικανική κυβέρνηση είχε δώσει έγκριση να χρησιμοποιείται, σοκάροντας όλη την Αμερική. Και αυτό γιατί κανείς μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε πει δημόσια αυτό που όλοι υποπτεύονταν ότι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες ανάκρισης της «σκληρής» υπηρεσίας.
Ο Τζον Κυριάκου πλήρωσε ακριβά τις αλήθειες που είπε δημόσια.

Ωστόσο, παρά τη φυλάκισή του, για δύο χρόνια, δεν μετάνοιωσε ποτέ για τις αποκαλύψεις του: «Ποτέ, μα ποτέ δεν θα μετανιώσω που μίλησα δημόσια γι’ αυτό. Ναι, πλήρωσα ακριβό τίμημα. Αλλά θα το έκανα ξανά και ξανά. Πρέπει όλοι να παίρνουμε θέση απέναντι στα σκουπίδια, την απάτη, την κακομεταχείριση, την παρανομία που διαπράττει η κυβέρνησή μας», υπογράμμισε στην συνέντευξή του στην εφημερίδα.

Η περιπέτειά του είχε κόστος και σε προσωπικό επίπεδο, αφού φέτος χώρισε και με την δεύτερη σύζυγό του, λίγους μήνες πριν από το φετινό καλοκαίρι, ενώ σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα εγχείρηση αποκατάστασης τραύματος από το τροχαίο ατύχημα.

Στην Αθήνα για τη 17Ν
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη CIA, ο Κυριάκου υπηρέτησε στην Αθήνα, από το 1999 μέχρι το καλοκαίρι του 2000, στο κλιμάκιο της υπηρεσίας, που εδρεύει στον τελευταίο όροφο της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ως επιχειρησιακός πράκτορας με κύριο αντικείμενο την τρομοκρατία και την εξάρθρωση της 17Ν.

Είχε ως μέντορά του τον θρυλικό Γκαστ Αβράκοτος, ενώ την ίδια περίοδο μαζί του στην Αθήνα υπηρετούσε και ο Ουίλλιαμ Μπαζίλ, που έστησε αργότερα το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Κυριάκου, ήταν η σύλληψη στο Πακιστάν του Νο2 της Αλ Κάιντα Αμπού Ζουμπάιντα, σε μια συνδυασμένη επιχείρηση, με ταυτόχρονη έφοδο σε διάφορα σπίτια, από κλιμάκια Αμερικανών πρακτόρων.

Η αναγνώριση του Ζουμπάιντα, που ήταν βαριά πληγωμένος, έγινε με το αποτύπωμα του αυτιού του, μετά από φωτογραφία που τράβηξε με το κινητό του ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας, σε ένα μόνο από τα πολλά επεισόδια της ζωής του, στο θολό κόσμο των κατασκόπων.