Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Eλληνίδα μοντέλο συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με 2,5 κιλά κόκα!!! video



Μια Ελληνίδα μόλις 19 ετών, η οποία από την Ευρώπη ταξίδεψε στην Αιθιοπία και από εκεί στο Χονγκ Κονγκ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πόλης αφού οι τελωνειακές αρχές ανακάλυψαν στις αποσκευές της 2,6 κιλά κοκαΐνης.



Στο βίντεο περιγράφεται η σύλληψη , ενώ επιδεικνύονται και τα ευρήματα που ανακάλυψαν οι κινεζικές τελωνειακές αρχές. Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ, πρόκειται για την Μελισσαροπούλου Ειριντ, σύμφωνα με την καταγραφή του ονόματός της στα τοπικά ρεπορτάζ. Από τον τοπικό τύπο προκύπτει πως κατά την τελευταία περίοδο οι κινεζικές αρχές του αεροδρομίου, εντόπισαν τουλάχιστον τέσσερις λαθρεμπόρους κοκαΐνης που έφθασαν στο κινεζικό λιμάνι από την Αιθιοπία. 


Ήδη η Μελισσαροπούλου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου της ασκήθηκε δίωξη για παράνομη διακίνηση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων ναρκωτικών, κι όπως γράφει χαρακτηριστικά ο τοπικός τύπος, το 19χρονο μοντέλο ξέσπασε σε κλάματα. 


Αιφνιδιάζει ο τρόπος παρουσίασης της σύλληψης, ο οποίος είναι εξαιρετικά λεπτομερής και που δίνει την εντύπωση ότι οι κινεζικές διωκτικές Αρχές θεωρούν τη σύλληψη αυτή πολύ σημαντική. 

Η Ελληνίδα κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια κάθειρξη στην ασιατική χώρα.«Θεωρούμε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για την τοπική αγορά κοκαΐνης», σημείωσαν αξιωματικοί της ασφάλειας. Aναφορές του κινεζικού τύπου:






Η λάμψη της πασαρέλας, των φακών και της δημοσιότητας δεν ήταν αρκετή για μία 19χρονη Ελληνίδα, που είναι νέο μοντέλο στη χώρα μας και αποφάσισε να κάνει «γερή μπάζα», μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος.

Όμως, προσγειώθηκε… απότομα στο Διεθνές αεροδρόμιο Χόνγκ Κονγκ, όπου οι τελωνειακοί δεν θαμπώθηκαν από την ομορφιά της και βρήκαν στο σακίδιο της 2,6 κιλά κοκαΐνης, η αξία της οποίας ξεπερνάει τα 300.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τα shanghaiist.com και South China Morning Post, η 19χρονη Ελληνίδα είναι η τέταρτη γυναίκα επισκέπτης που συνελήφθη την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο, προσπαθώντας να περάσει παράνομα κοκαΐνη, όπως ανακοίνωσε το τελωνείο του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την HuffPost η οικογένεια του 19χρονου μοντέλου βρίσκεται στην Ελλάδα. Την επιθυμία της να μην γνωστοποιηθεί στην οικογένειά της η σύλληψή της εξέφρασε η 19χρονη. «Η συλληφθείσα είναι ενήλικη, συνεπώς έχει κάθε δικαίωμα στη μυστικότητα ακόμα και για τα μέλη της οικογένειάς της», αναφέρει αρμόδια πηγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 19χρονη δεν είναι κάποιο από τα γνωστά ονόματα στο χώρο του ελληνικού μόντελινγκ, καθώς δεν είχε πολύ καιρό που είχε ξεκινήσει την καριέρα της.


Το ρεπορτάζ στα ασιατικά ΜΜΕ ανέφερε ότι το 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα είναι η τέταρτη γυναίκα-βαποράκι που συλλαμβάνεται μέσα σε μια εβδομάδα.

Όπως οι προηγούμενες, έτσι και η νεαρή Ελληνίδα προσπάθησε να περάσει τα ναρκωτικά από το αεροδρόμιο, όμως κατά τη διάρκεια τυπικών ελέγχων, αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν απλή επισκέπτης.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 19χρονη είχε καταφέρει να εισχωρήσει για τα καλά στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Ο τελικός προορισμός της κοκαΐνης δεν έχει γίνει γνωστός, όμως πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, που επικαλούνται πηγές από τις διωκτικές Αρχές, αναφέρουν: «Πιστεύουμε ότι τα κατασχεθέντα ήταν για τοπική κατανάλωση, προφανώς ήθελαν να εφοδιαστούν ενόψει της εορταστικής περιόδου». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τέσσερις γυναίκες – ανάμεσά τους και η 19χρονη Ελληνίδα – να ανήκουν στο ίδιο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την νομοθεσία της Κίνας, όσοι πιάνονται για κατοχή ή μεταφορά ναρκωτικών μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια, ενώ όσοι πιαστούν να είναι χρήστες οδηγούνται υποχρεωτικά σε δημόσια κλινική απεξάρτησης. Άλλωστε η Κίνα είναι από τις top 20 χώρες του κόσμου με τους σκληρότερους νόμους στις υποθέσεις ναρκωτικών, μαζί με την Μαλαισία, το Ντουμπάι, την Σιγκαπούρη κλπ.

Να σημειωθεί πως το μοντέλο χθες οδηγήθηκε στο Δικαστήριο του Δυτικού Kowloon όπου και αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης και κρίθηκε προφυλακιστέο μέχρι τη δίκη η οποία ορίστηκε για τις 14 Φεβρουάριου.