Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

O κατηγορούμενος ήπιε δηλητήριο!!! video


Η δίκη ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (TPIY) στη Χάγη έξι πρώην ηγετών και στρατιωτικών αρχηγών των Κροατών της Βοσνίας διακόπηκε όταν ένας από τους κατηγορούμενους «πήρε δηλητήριο», σύμφωνα με τον δικηγόρο του, μετά την επιβεβαίωση της καταδίκης του σε κάθειρξη 20 ετών.

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, 72 ετών, φώναξε «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας» προτού βγάλει από την τσέπη του ένα φιαλίδιο και καταπιεί το περιεχόμενο. Η δίκη διακόπηκε και ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του «πήρε δηλητήριο».


Ποιος είναι ο Σλόμπονταν Πράλιακ Ο Σλόμπονταν Πράλιακ είναι 72 ετών και ήταν πολιτικός και συγγραφέας στην Κροατία και κατά την διάρκεια του πολέμου στρατηγός με την πλευρά των Κροατο – βόσνιων. Κάτοχος 3 πτυχίων. Ηλεκτρολόγου – μηχανολόγου, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας. Τις δεκαετίες του 70 και του 80 εργαζόταν όμως ως διευθυντής θεάτρων στο Ζάγκρεμπ, στο Οσιγιεκ και στο Μόσταρ. Το 1991 κατατάχθηκε στον στρατό και έγινε στρατηγός. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου μαζί με άλλους 6 συμπατριώτες του. Θεωρείται υπεύθυνος για την μαζική δολοφονία μουσουλμάνων στην Βοσνία σε 30 δήμους. Επίσης, κατηγορήθηκε για εκτοπισμούς αμάχουν, για σεξουαλικές κακοποιήσεις, παράνομες φυλακίσεις ακόμα και για δουλεμπόριο.


Την τελευταία του πνοή άφησε ο 72χρονος Σλόμπονταν Πράλγιακ ο οποίος νωρίτερα ήπιε δηλητήριο μέσα στο δικστήριο της Χάγης, όταν άκουσε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.
Ο Κροατοβόσνιος στρατιωτικός, Σλόμπονταν Πράλιακ, ο οποίος δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου κατά τον πόλεμο του 1992 – 1995 στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ακούγοντας ότι η καταδίκη του σε 20 χρόνια κάθειρξη επικυρώθηκε από το δικαστήριο, ήπιε υγρό, το οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν δηλητήριο.