Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Bρέθηκαν χειροβομβίδες στο Schaerbeek και στο Bois de la Cambre!!!


Δύο χειροβομβίδες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν στο Schaerbeek, τη Δευτέρα το βράδυ στην πλατεία Houffalize. Η υπηρεσία του στρατού άρσης ναρκοπεδίων απέκλεισε την περιοχή για λόγους ασφαλείας πριν από την παρέμβαση της.

Ενας άνδρας, προφανώς, παθιασμένος με το Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πηγαίνει τακτικά στην αναζήτηση των αντικειμένων με ανιχνευτή μετάλλων, ανακάλυψε αυτές τις παλιές χειροβομβίδες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, βρίσκει αλλες 2 χειροβομβίδες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Bois de la Cambre. Σκάβει και τις βάζει στο σακίδιό του. Όταν όμως επέστρεψε πίσω στο σπίτι του στο Schaerbeek και μετά από κάποια έρευνα στο Διαδίκτυο, συνειδητοποιεί ότι αυτά τα εκρηκτικά είναι δυνητικά πολύ ασταθής. "Μη γνωρίζοντας τι να κάνει, τη Δευτέρα, ο ίδιος προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον στρατό και να παραδώσει τις χειροβομβίδες, δήλωσε ο Επίτροπος της αστυνομίας Roger De Beule.

Μετανοιωμένος, καλεί τις υπηρεσίες και αφήνει τις χειροβομβίδες σε δημόσιο δρόμο οπου υπήρχαν πολλά σταθμευμένα οχήματα και μεγάλες γυαλίνες μπάλες / φούσκες, ήταν πραγματικά επικίνδυνο αν τα παιδιά που έπαιζαν παραπέρα τις είχαν βρει, θα μπορούσαν να εκραγούν

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και εκκρεμεί η αποναρκοθέτηση της. Η αστυνομία έχει πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για τις επόμενες 22 - 30 ώρες και συνέταξε έκθεση κατά του προσώπου υπό κράτηση.