Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ο τρόμος επέστρεψε στο Βέλγιο!!!

Την απειλή για βόμβα ακολούθησε επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικούς



Βέλγοι εισαγγελείς κατά της τρομοκρατίας ερευνούν την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, κατά την οποία δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη αρτηρία της λαϊκής κοινότητας Schaerbeek, το προάστιο της βελγικής πρωτεύουσας, γνωστό ως «θερμοκήπιο» τζιχαντιστών.

Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τους αστυνομικούς, τον έναν στην κοιλιά και τον άλλον στον λαιμό, προτού ακινητοποηθεί και συλληφθεί ύστερα από σφαίρα που δέχτηκε στο πόδι, από μια άλλη αστυνομική περίπολο.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών δήλωσε στην εφημερίδα "La Libre Belgique" ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί δημόσια.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται εκτός κινδύνου, ενώ η επίθεση η επίθεση αυτή ήρθε μόλις μερικές ώρες πριν από την εκκένωση δύο μεγάλων σταθμών τρένων στις Βρυξέλλες, μετά από πληροφορίες για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Όπως έγινε γνωστό, εκατοντάδες τρομοκρατημένοι πολίτες εγκατέλειψαν το μεσημέρι τον σταθμό Nord βόρεια της πρωτεύουσας του Βελγίου, καθώς ειδικές δυνάμεις ήλεγξαν εξονυχιστικά το χώρο. Εφτασε μήνυμα για τοποθέτηση βόμβας και εκκενώθηκε οι σταθμός. Τα τρένα σταμάτησαν δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του σταθμού.

Ύποπτο» αντικείμενο σήμανε συναγερμό και στο σταθμό du Midi αλλά και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν εκρηκτικές ύλες.