Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τι πρέπει να ξέρετε για την ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης!!!


300 εκατομμύρια άνθρωποι είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης που ισχύει στην ΕΕ, όπου μετράει, πρώτον, 110 διαφορετικά μοντέλα άδειας και, από την άλλη πλευρά, 30.000 σκοτώνονται κάθε χρόνο σε δρόμους.

Αυτό γίνεται προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/12 / ΕΚ, για την ανασύνταξη της άδειας οδήγησης, που τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου 2013.

Στο πλαίσιο της παρούσας οδηγίας, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ενέκριναν ένα εναρμονισμένο υπόδειγμα της άδειας οδήγησης, με τις ίδιες κατηγορίες και επιπλέον τις ελάχιστες απαιτήσεις για την απόκτηση του (όριο ηλικίας, εκπαίδευση ...).

Αυτό το τελευταίο σημείο στοχεύει στην άρση των επικίνδυνων οδηγών, ανεξάρτητα από τη χώρα όπου περνούν την άδεια.

Η ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης σε εννέα σημεία

1. να ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (που περιλαμβάνει, εκτός από τις χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και το Λιχτενστάιν), στο πλαίσιο της αμοιβαίας αναγνώρισης και ανεξάρτητα από τη διάρκεια της διαμονής σας.

2. να διαρκέσει από 10 έως 15 έτη, ανάλογα με την κατάσταση (10 έτη στο Βέλγιο, στη Γαλλία 15, κ.λπ.).

3. Δεν μπορεί να χορηγείται ή να ανανεώνεται από το κράτος μέλος της «συνήθους κατοικίας» των ευρωπαίων πολιτών (185 ημέρες το χρόνο στη χώρα, αντί ζωτικών συμφερόντων).

4. Μόνο μία άδεια ανά πολίτη.

5. Το θέμα έχει κοινοποιηθεί στην "Ευρωπαϊκή Δικτύωση άδεια", η οποία είναι προσβάσιμη στις εθνικές διοικήσεις.

6. Τα κράτη μέλη μπορούν να εφαρμόζουν την εθνική τους νομοθεσία τον (χωρίς βαθμούς ποινής ή τα σημεία συχνότητα των ιατρικών εξετάσεων, κλπ).

7. Αν έχετε μια παλιά άδεια χωρίς να είναι έγκυρη και αλλάζετε τον τόπο κατοικίας σας, θα το ανταλλάξουν μετά από δύο χρόνια.

8. Κατά την ανανέωση της ευρωπαϊκής άδεια σας, θα πρέπει να περάσει μια δοκιμασία επάρκειας (διαφορετική από τη βασική εξέταση για την άδεια).

9. Μετά από 50 χρόνια, είναι πιθανό ότι η ισχύς της άδειας είναι πιο περιορισμένη.

Περισσότερη ασφάλεια και πληροφορίες

Η νέα άδεια, πολυανθρακικό έχει τη μορφή μιας πιστωτικής κάρτας και είναι πολύ πιο ασφαλής.

Περιλαμβάνει το όνομα, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης του κατόχου, αλλά και το σύμβολο της χώρας έκδοσης (BE για το Βέλγιο, κλπ) και φυσικά την ημερομηνία έκδοσης και την ημερομηνία λήξης (ή εξόρμηση στην περίπτωση της απεριόριστης ισχύος) ή ο αριθμός της άδειας και η φωτογραφία και υπογραφή.

Περιέχει ένα μικροτσίπ για τους οποίους οι εθνικές αρχές μπορούν να εισαγάγουν σταδιακά πληροφοριών (ασφαλιστικές και καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας, τα έσοδα λεπτά, την αναστολή των μέτρων, πεποιθήσεις, κλπ) και μια μαγνητική ταινία που επιτρέπει πρόσβαση σε πληροφορίες από το τσιπ.


Κάθε όρος της άδειας, οι εθνικές αρχές μπορούν να προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας για την πρόληψη της παραχάραξης και της χειραγώγησης. Θα είναι όλο και πιο δύσκολο για τους ανειδίκευτους ή απαγορεύεται οδηγούς συμπεριφοράς για να εξαπατήσουν τις εθνικές και διεθνείς αρχές.

Οι κάτοχοι των παλαιών αδειών οδήγησης μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν τα ίδια οχήματα όπως και πριν, αλλά νέες κατηγορίες έχουν δημιουργηθεί.

Υποχρεωτική ή όχι;

Επί του παρόντος, μόνο οι νέοι οδηγοί, οι άνθρωποι παίρνουν μια νέα κατηγορία της άδειας, την ανανέωση επαγγελματικών αδειών ή άτομα που ανέφεραν απώλεια ή κλοπή πρέπει να εκδοθεί μια νέα ευρωπαϊκή άδεια.

Στο Βέλγιο, οσες αδειες έχουν εκδοθεί πριν από 19η Ιανουαρίου του 2013 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι 2033. Και οι άδειες που εκδόθηκαν πριν από το 1989 εξακολουθούν να ισχύουν στο Βέλγιο και στο εξωτερικό μέχρι το 2033.

Ωστόσο, θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη τη φωτογραφία ...

Κατά την ανανέωση της άδειας οδήγησής του;

Θα πρέπει να ανανεώσετε την άδεια χρήσης σας:
- Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής,
- Εάν το έγγραφό σας έχει καταστραφεί ή δεν διαβάζονται,
- Εάν η φωτογραφία σας είναι πιο παρόμοια,
- Αν η άδειά σας έχει αποσυρθεί από ξένη αρχή.

Ένα κράτος μπορεί επίσης να απαιτήσει ότι μετά από δύο χρόνια στο έδαφός του, ο κάτοχος της άδειας για αόριστο χρονικό διάστημα από άλλο κράτος μέλος ανανεώνει την άδειά του.

Καλό είναι να γνωρίζετε: εάν είχε κλαπεί ή χάσατε παλιό χαρτί άδειά σας, θα πρέπει να ξαναπάρει την εξέταση της άδειας οδήγησης για την απόκτηση μιας ευρωπαϊκής άδειας οδήγησης, επειδή η χάρτινη άδεια σας δεν είναι κωδικοποιημένα ηλεκτρονικά και θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι σας ανήκει.

Ενώ η ανταλλαγή του πρώην δικαιοδόχου εναντίον της άλλης είναι αυτόματη. Ο απλούστερος είναι ίσως να πάτε τώρα ανταλλάσσουν παλιά άδεια σας (θα πρέπει να κάνουν) ενάντια σε ένα νέο στην δημοτική αρχή σας.