Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

EKTAKTO - Αυτός είναι ο άνδρας που συνελήφθη μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη




Στη σύλληψη ενός υπόπτου για την επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης προχώρησαν οι Αρχές.

Αφού έκλεψε φορτηγό, ο άνδρας οδήγησε στον εμπορικό πεζόδρομο στην κεντρική Στοκχόλμη και παρέσυρε δεκάδες πεζούς στην πορεία του, σκοτώνοντας πέντε άτομα μέχρι στιγμής και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.



Στη συνέχεια ενεπλάκη σε περιστατικό με πυροβολισμούς οπότε και συνελήφθη όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Ο Σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και ανακοίνωσε μια σύλληψη.






Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα είπε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν. Ο Λεβέν μίλησε λίγη ώρα μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη που συγκλονίζει την Ευρώπη και υποστήριξε ότι «η Σουηδία δέχεται επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».



Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας επιβεβαίωσε την είδηση ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.



Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και έπεσαν πυροβολισμοί σύμφωνα με το σουηδικό ραδιόφωνο.



Οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο του μετρό της πόλης ενώ έχει ζητηθεί από τους πολίτες να αποφεύγουν να βρεθούν στο σημείο.



Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην Aftonbladet: “Ήμουν στον κεντρικό δρόμο όταν ένα μεγάλο φορτηγό εμφανίστηκε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω τον οδηγό, είχε βγει εκτός ελέγχου. Είδα τουλάχιστον δύο άτομα να παρασύρονται. Έτρεξα όσο γρήγορα μπορούσα από εκεί”.



Άλλος μάρτυρας είπε ότι είδε εκατοντάδες άτομα να τρέχουν για τη ζωή τους.