Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Tρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία ετοίμαζαν 2 άτομα!!!

      

 Δύο άτομα συνελήφθησαν στη Μασσαλία ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 23 και 29 ετών, συνελήφθησαν από τις μυστικές υπηρεσίες και τις ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις στη Μασσαλία. Και οι δύο είναι γνωστοί στις υπηρεσίες ασφαλείας. Σύμφωνα με το BFMTV, κανείς από τους δύο δεν είναι από τη Μασσαλία.

Η αστυνομία ήταν στα ίχνη τους από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και τους συνέλαβε με διαφορά μερικών λεπτών τον καθένα στο λιμάνι της νοτιοανατοικής γαλλικής πόλης, συμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρειαστυνομική πηγή, οι δύο άνδρες φέρεται να στράφηκαν στο ριζοσπαστικό ισλάμ κατά την κράτησή τους σε γαλλικές φυλακές. Ερευνάται το ενοικιαζόμενο διαμέρισμά τους.

Αύριο βράδυ η Μαρίν Λεπέν δίνει την τελευταία της προεκλογική ομιλία στη Μασσαλία αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν ο στόχος των ισλαμιστών έχει σχέση με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου. Ο υπουργός Εσωτερικών Ματίας Φεκλ τόνισε ότι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν προτοίμαζαν ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα την παραμονή των προεδρικών εκλογών.

Ένα κτήριο εκκενώθηκε και είναι υπό έρευνα ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροτεχνουργοί.