Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Eίδαμε την παράσταση "ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ ή ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ" και τη σχολιάζουμε!!! video




Παρακολουθήσαμε μία από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχει ανεβάσει ο ΘΕΣΠΙΣ στο Θέατρο Comédie Claude Volter.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτης, σκηνογράφοι, και όλοι όσοι συνετέλεσαν σε αυτό το άψογο δημιούργημα αξίζουν τα συγχαρητήρια μας.

Άψογα σκηνικά τα ακριβά κουστούμια Αλλά και οι συντελεστές παράστασης ηθοποιοί κάτω από τις οδηγίες του Αριστείδη τον έφεραν στην κορυφή του ερασιτεχνικού θεάτρου στις Βρυξέλλες.

Το έργο αυτο απογείωσε θεατρικά τον Αριστείδη Λαυρέντζου και τον θίασο του ΘΕΣΠΙΣ.

Τέτοιες παραστάσεις πρέπει να κάνουν περιοδεία.


Η αρχή της ιστορίας

Περί το 1500 μ.Χ., μα θα μπορούσε να είναι και σήμερα. Ο Δούκας Ορσίνο κυβερνά την Ιλλυρία, ομάδα ενετοκρατούμενων πόλεων των ανατολικών ακτών της Αδριατικής, μεταξύ σημερινής Κροατίας και Ηπείρου (τόπος καταγωγής του Αριστείδη Λαυρέντζου)

– στα όρια του φανταστικού στην πένα του Σαίξπηρ. Στο παλάτι του φτάνει ντυμένη αγόρι η Βιόλα (με το όνομα “Σεζάριοˮ), σωσμένη από κοντινό ναυάγιο (πλοίο προσφύγων;) Έτσι ντυμένη, μοιάζει ακόμα πιο πολύ με το δίδυμο αδελφό της Σεμπαστιάν που ήταν στο ίδιο πλοίο – κι αρχίζει να λειτουργεί το κλειδί του έργου, οι επιθυμίες, What You Will (1): Η Βιόλα επιθυμεί τον Δούκα, ντυμένη όμως αγόρι πώς να τον κερδίσει; ή μήπως και αυτό υποσυνείδητα συντελεί; Όταν εκείνος την/τον στέλνει “πρέσβη του έρωτά τουˮ στην πενθούσα ωραία Ολίβια, η τελευταία την επιθυμεί όπως τη βλέπει, ως αγόρι (ή ίσως και ως κορίτσι;) και τα πράγματα περιπλέκονται. (και ολα αυτά στις Ομοφοβικές ημέρες μας)