Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι είναι ελληνικό και είναι το «Evi Evane»!!!

Το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι είναι ελληνικό και είναι το «Evi Evane»! - Κεντρική Εικόνα

Το «Evi Evane» αποτελεί το αγαπημένο παιδί της Ντίνας και της Μαρίας Νικολάου που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2006. Θέλοντας να δώσουν λίγο από το άρωμα, τον ήλιο, την γεύση της Ελλάδας στους φίλους γάλλους και να τους προϊδεάσουμε για το τι μπορούν να απολαύσουν στη Ελλάδα, ξεκίνησαν να δίνουν καθημερινά μια μάχη ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα στο χώρο της εστίασης.

Στην κουζίνα η Ντίνα με μια δυνατή ομάδα να μεγαλουργεί και στην σάλα η Μαρία να υποδέχεται, να εξηγεί, να ξεναγεί, να ταξιδεύει όσους τους επισκέπτονται. Ο γαστρονομικός τουρισμός ξεκινά από τη χώρα προέλευσης των ταξιδιωτών και σκοπός του «Evi Evane» είναι να προϊδεάζει θετικά και να «εκπαιδεύει» τους μελλοντικούς επισκέπτες της Ελλάδας για το τι πρόκειται να δοκιμάσουν σε ελληνικό έδαφος ώστε να έχουν και μέτρο σύγκρισης.  

Δύσκολο το έργο τους το οποίο όμως ανταμείφθηκε. Ο Gilles Pudlowski, δημιουργός του γαλλικού οδηγού γαστρονομίας, Pudlo Paris, ανέβασε το «Evi Evane» στο πρώτο σκαλί του βάθρου, δίνοντάς του, την μεγάλη διάκριση ως «Το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι». Mια εξαιρετική διάκριση που τιμά όλη την ομάδα που εργάζεται στο εστιατόριο και προσπαθεί να κάνει την ελληνική κουζίνα αλλά και, τα ελληνικά, τοπικά προϊόντα γνωστά στο εξωτερικό.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου, στο μοναδικό Four Seasons Hotel George V, στο κέντρο του Παρισιού, παρουσία πολλων διασήμων της γαλλικής γαστρονομίας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο έλληνας πρόξενος στη Γαλλία, Ιάσονας Καστελάκης.