Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ηλίας Κασιδιάρης: Μια «άσχημη στιγμή» - επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και στο …θύμα.

kasidiaris

Την αθώωση του Κασιδιάρη για το χαστούκι στην Κανέλλη ζήτησε ο εισαγγελέας


Αλώβητος έφυγε τελικά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Ηλ. Κασιδιάρης, για το περιβόητο χαστούκι στη βουλευτή ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη. 

Η πρόεδρος του μονομελούς πρωτοδικείου είπε ότι η συμπεριφορά του Κασιδιάρη ήταν απαράδεκτη. Ωστόσο, επειδή δεν έγινε μήνυση σε βάρος του σε διάστημα τριών μηνών, παύεται η δίωξή του.

Να αθωωθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης για την επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη ζήτησε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετέτρεψε την πράξη από επικίνδυνη σωματική βλάβη, που κατηγορείτο σε απλή, και έπαυσε την ποινική δίωξη, αφού όπως είχε υποστηρίξει και ο εισαγγελέα νωρίτερα, για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη. 

Το οπτικοακουστιικό υλικό δεν ήταν αρκετό για τον εισαγγελικό λειτουργό του Μονομελούς Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο οποίος είχε εισηγηθεί την αθώωση του Ηλ. Κασιδιάρη για τα χτυπήματα που έφερε στη Λιάνα Κανέλη, κατά τη διάρκεια πρωτινής εκπομπής. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο την απαλλαγή του κατηγορούμενου για επικίνδυνη σωματική βλάβη, Ηλ. Κασιδιάρη, για νομικούς λόγους. 

Κατά το σκεπτικό του, θα μπορούσε να κριθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη, αλλά χρειάζονταν έγκληση εντός τριμήνου. Κατά τα άλλα είπε ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του. «Ενας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα», είπε ο εισαγγελέας. 

Τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστήριο. 

Η απολογία Κασιδιάρη Μια «άσχημη στιγμή» χαρακτήρισε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης, τα χτυπήματα που έφερε στη βουλευτή ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτική εκπομπής, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και στο …θύμα. 

Μπορεί να προσπάθησε να «μαζέψει» τις πράξεις του με τα λόγια του, αφού υπήρχε και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, όμως ο κατηγορούμενος ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου επέμεινε: «για να κριθώ πρέπει προηγουμένως να δείτε ποιά ήταν η κίνηση που με έφερε σε αυτό το σημείο», ενώ δήλωσε ότι θα ζητούσε συγγνώμη, μόνο αν δεχόταν κι αυτός… 

Ο Ηλ. Κασιδιάρης, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, υποστήριξε κατά την απολογία του: «Ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του να χτυπάει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμη. Και δυστυχως εμφανίζομαι ως άνδρας, που χτυπάει γυναίκες… Πολλές φορές σκέφτηκα οτι έπρεπε να είχα φύγει από τη εκπομπη». 

Αναφορικά με το ποτήρι νερό που πέταξε στην Ρένα Δούρου ισχυρίστηκε πως είχε μια «ακραία αντίδραση» και συνέχισε για την κατακριτέα συμπεριφορά του: «Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω. Εκείνη τη στιγμη δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα. Δεν υπήρξαν γροθιές. Ηταν μονο ενα χαστούκι στο μάγουλο και δυο στον αέρα. Ηταν μια λανθασμένη ενέργεια».

Εισαγγελεας: τι κάνατε μετα το περιστατικό; 
Κατηγορούμενος: Έφυγα. Ουτε χτύπησα κανέναν, ούτε τίποτα. 
Εισαγγελεας: Προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή με την κ. Κανέλη; 
Κατηγορούμενος: Όχι βρήκα τοίχο απέναντι μου. 
Εισαγγελέας: Γιατί δεν ζητήσατε μια συγγνώμη; 
Κατηγορούμενος: Θα ζητούσα, αν δεχόμουν μια συγγνώμη.... 

giorgos-papadakis-570

«Ενισχύσεις από τον αρχηγό» ζητούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά το επεισόδιο με την Λιάνα Κανέλλη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αυτό κατέθεσε στο δικαστήριο ο Γιώργος Παπαδάκης που ήταν «οικοδεσπότης» της εκπομπής όπου έγινε η επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Ρένα Δούρου και την Λιάνα Κανέλλη. Ο δημοσιογράφος έδωσε το παρών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση.

Ο Γιώργος Παπαδάκης ισχυρίστηκε ότι αμέσως μετά το περιστατικό, οι συνεργάτες του, του είπαν ότι ο κατηγορούμενος εκτόξευε απειλές ενώ έφευγε από το στούντιο και προσπάθησε να φωτογραφίσει συνεργάτες της εκπομπής. Ο δημοσιογράφος κατέθεσε επίσης ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης τηλεφώνησε και ζήτησε «ενισχύσεις» από τον «αρχηγό» Την ίδια ώρα, και σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, η Λιάνα Κανέλλη φώναζε ότι είναι χτυπημένη και είχε ένα εξόγκωμα στο μάτι.

Αναφερόμενος στα χτυπήματα που δέχτηκε μπροστά του η Λιάνα Καννέλη, ο κ. Παπαδάκης κατέθεσε ότι ήταν πολύ έντονα ενώ δεν προσδιόρισε αν ήταν χαστούκια ή γροθιές. «Ήταν χαστούκια ή γροθιές;», τον ρώτησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου και ο κ. Παπαδάκης απάντησε: «Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα».

Στην κατάθεση του ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Αντώνης Παπαδάκης είπε ότι μόλις είδε το περιστατικό κατέβηκε αμέσως στο πλατό και ο Ηλίας Κασιδιάρης προσπαθούσε να φύγει και χτυπούσε με τον αγκώνα του όποιον συναντούσε.

«Ζούσα ένα μήνα με ενέσεις»

Ένταση επικράτησε στη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη, όταν η βουλευτής του ΚΚΕ σηκώθηκε για να καταθέσει.

Αναφερόμενη στο επίμαχο περιστατικό η κυρία Κανέλλη περιέγραψε την σκηνή ως εξής: «Ήταν σε κατάσταση αλλόφρονα. Φώναζε, άρχιζε να βρίζει την Δούρου. ''Δεν μιλάω με φασισταριά'', του είπα. Άρχισε να τρέμει, αρπάζει ένα ποτήρι νερό και το πετάει στην Δούρου. Θαρρώ ότι το ποτήρι ράγισε. ''Τι κάνεις εκεί μωρέ'', του λέω και μετά είδα τον ουρανό με τ' άστρα. Τρώω τέσσερις μπουνιές. Μια, δύο, τρεις, τέσσερις. Με χτύπησε με όλη του τη δύναμη. Ήμουν καταμέλανη. Μετά άρχισα να φωνάζω. Εκείνος έφυγε αμέσως. Έζησα ενάμιση μήνα κάνοντας ενέσεις. Δεν μπορούσα να σταθώ»