Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Γιατί μπλόκαρε η πόλη των Βρυξελλών την περασμένη Πέμπτη


Όσοι βρεθήκατε στο δρόμο την περασμένη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, σίγουρα καταλάβατε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα σε όλη την ανατολική πόλη και με δυσκολία κινήθηκαν στο κέντρο. Δύο γραμμές του μετρό σταμάτησαν να λειτουργούν, βγάζοντας στο δρόμο πεζούς στο ψιλόβροχο. Τί συνέβη όμως και παρέλυσαν όλα;

Όσον αφορά το κυκλοφοριακό, πέραν της Συνόδου Κορυφής που συνήθως μπλοκάρει την περιοχή Schuman, είχαμε διαδήλωση 600 ατόμων που προσπάθησαν να πλησιάσουν στη Σύνοδο και προκάλεσαν το κλείσιμο της οδού Belliard από την αρχή της, της οδού de la Loi και της du Trône. Έτσι, όσοι έπρεπε να πάρουν την ανατολική έξοδο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υποχρεώθηκαν να μείνουν ακινητοποιημένοι στο μικρό περιφερειακό, έως πολύ αργά. Κυριολεκτικά για ώρες κανένα όχημα δεν μπορούσε να προχωρήσει πάνω από μερικά μέτρα. Στο πλαίσιο των διαδηλώσεων, έγιναν πάνω από 100 συλλήψεις.


Στο μετρό, ένα ατύχημα στο σταθμό Porte de Namur προκάλεστε τη διακοπή των τρένων ανάμεσα στη στάση Rogier και Midi για περίπου 2 ώρες. Μία γυναίκα έπεσε στις γραμμές του μετρό και τραυματίστηκε σοβαρά. Αμέσως εκκενώθηκε ο σταθμός, σταμάτησε η κυκλοφορία των τρένων που διερχόταν από το σταθμό και ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής έφτασαν στην περιοχή όπου επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ατύχημα ή απόπειρα αυτοκτονίας αν και το τελευταίο σενάριο μοιάζει το πιο πιθανό.