Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Βέλγιο, στην χώρα της καρπαζιάς!!!



100 χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες βαρέθηκαν να τρώνε καρπαζιές! Η Γενική διαδήλωση κατά της Βελγικής κυβέρνησης μάζεψε τουλάχιστον 100 χιλιάδες διαδηλωτές σήμερα 7 Οκτωβρίου ’15.

Από το πρωί πλήθη διαδηλωτών μαζεύτηκαν στην περιοχή του κέντρου των Βρυξελλών. Παρά την έκκληση από τα συνδικάτα να κρατήσουν την διαδήλωση λίγο ήρεμη, οι διαδηλωτές έβγαλαν το άχτι τους στους δρόμους των Βρυξελλών. Εκτός από τα συνδικάτα βρίσκονται και πολλοί αντιπρόσωποι των αριστερών και των μικρότερων κομμάτων.

Η διαδήλωση στρέφεται κατά της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Charles Michel, που ανήλθε στην εξουσία πριν από ένα χρόνο. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι είναι πάλι τα θύματα της Νεοφιλελεύθερης Βελγικής κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές απαιτούν την άμεση διόρθωση της αγοραστικής ικανότητας τους, την βελτίωση του φορολογικού συστήματος με απαλλαγές για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και την εφαρμογή νέων μέτρων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι Βέλγοι επαναστάτησαν και δεν αντέχουν πια την κλεψιά από την Νεοταξική κυβέρνηση τους…θα μου πεις όμως γιατί τους έβγαλαν;;; Και εγώ θα σε ρωτήσω εσείς γιατί τους ξαναβγάλατε;;; Ιδίως εσείς που ψηφίσατε αυτούς που… Ελπιδες έταζαν αλλά Λεπίδες έφεραν…