Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

O Μεϊμαράκης πήρε το όπλο του - Δεν δέχεται την κριτική στην Ελλάδα


Τη σφοδρή αντίθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκάλεσε το προσχέδιο που συζητείται για το θέμα του Μεταναστευτικού και το οποίο ενέχει αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τη χώρα μας.

Στο εν λόγω απόσπασμα ασκείται κριτική στην Ελλάδα και στην Ιταλία, τις οποίες το ΕΛΚ καλεί «να εφαρμόσει» τις υποχρεώσεις για τη διαφύλαξη και προστασία των συνόρων της». Εν προκειμένω, η κριτική είχε να κάνει με τα κονδύλια που έχουν αντληθεί για τη διαχείριση του προσφυγικού από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις.

Η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν αντίθετη στην εν λόγω διατύπωση και αντιπρότεινε μια πιο… soft, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα και η Ιταλία θα κάνουν ότι μπορούν για να το εφαρμόσουν» (σ.σ. το σχέδιο). Πλην όμως, η τροποποίηση δεν έγινε δεκτή και έτσι η ελληνική πλευρά απείχε από την ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται πως η τα μέλη της αποστολής της ΝΔ που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι 16. Πλέον, η γαλάζια μάχη μετατοπίζεται στη σημερινή και την αυριανή ημέρα, μέχρι να λάβει χώρα η ολομέλεια δηλαδή, οπότε και θα γίνει προσπάθεια για να υπάρξει τροποποίηση της διατύπωσης.

«Η ΝΔ είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογενείας που πρεσβεύει τις ίδιες αρχές και αξίες που έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο. Συζητάμε όλα τα μεγάλα ζητήματα της Ευρώπης, όπως το προσφυγικό, και παρεμβαίνουμε. Οι αποφάσεις που παίρνουμε εδώ μετουσιώνονται σε κυβερνητικές αποφάσεις και σε οδηγίες της Ε.Ε», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στο συνέδριο. «Η ελληνική αντιπροσωπεία μετέχει με 16 συνέδρους και με συνεχείς παρεμβάσεις στη διαμόρφωση των κειμένων και των πολιτικών αποφάσεων. Εδώ διαμορφώνουμε την μεγάλη Ευρώπη που θέλουμε γιατί θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη».