Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Eίναι παρά φύσιν πράξις o Άνθιμος ακούει... Ρέμο.


Σε συνέχεια των εμπρηστικών του δηλώσεων για τους ομοφυλόφιλους κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης με την Κατερίνα Καραβάτου, (Αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ στους αιώνες, διαφήμιση και παρέλαση των ανθρώπων οι οποίοι ζουν σε μια κατάσταση παρανομίας, αφύσικη. Ο Θεός τον αγαπάει και του δίνει αφορμές για να μετανοήσει. Από εκεί και πέρα έχει την ευθύνη του. Δεν μπορεί όμως να του αναγνωρίσει αυτό που λέμε εμείς "πολύ καλά κάνει". Σαν ανθρώπους τους τιμάμε, τους αγαπάμε, διαφωνούμε με την αμαρτία τους της οποίας δεν δεχόμαστε τη διαφήμιση και μάλιστα εντός του χώρου που για μας είναι πνευματική δικαιοδοσία μας), οι οποίες προκάλεσαν σάλο το σαββατοκύριακο, ο Μητροπολίτης Άνθιμος επανήλθε στο θέμα σήμερα το πρωί, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τους γάμους ομοφυλοφίλων, τόνισε ότι είναι «παρά φύσιν πράξις», προσθέτοντας ότι «τα ζώα τα κάνουν αυτά» και διερωτήθηκε: «πώς να δεχτούμε τέτοια πράγματα;»

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε επίσης στο καυτό ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Δεν υπάρχει πλέον περιουσία της εκκλησίας. Να δώσει τι; Έχει μερικά ακίνητα στην Αθήνα και μερικά εδώ στη Θεσσαλονίκη. Με την οικονομική κρίση, με τη μη πληρωμή των ενοικίων η Εκκλησία αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα οικονομικό γιατί έχει τεράστιες οικονομικές ανάγκες. Τι να δώσουμε άλλο; Τους ναούς να δώσουμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, απ' όλες αυτές τις δηλώσεις, εντύπωση στους παρουσιαστές της εκπομπής προκάλεσε η είδηση ότι ο Άνθιμος ακούει... Ρέμο.