Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κρυφή συνάντηση Χρυσής Αυγής - Casa Pound στις Βρυξέλλες


Την 4η Οκτωβρίου θα υπάρξει συνάντηση στις Βρυξέλλες των μελών της Χρυσής Αυγής (Ελλάδα) και της Casa Pound (Ιταλία). Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η MAS, ένα κίνημα φασιστών από τη Γαλλία. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν δύο Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο πρόεδρος της Casa Pound στο Βέλγιο. Η αφορμή της συνάντησης είναι το αποτέλεσμα της εκλογής των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Casa Pound, η ιταλική ομάδα, ήταν υπέρ του «φασισμός στον 21ου αιώνα»

Η Casa Pound που είναι ίσως λιγότερο γνωστή στην περιοχή μας, είναι ένα ιταλικό κίνημα που αποκαλείται «φασισμός του ΧΧΙ αιώνα». Είναι ένα πρότυπο για πολλά ευρωπαϊκά ακροδεξιά κινήματα. Ισχυρίζονται ότι είναι κληρονόμοι του Μουσολίνι και βασίζονται στις παραστρατιωτικές ομάδες με επικεφαλής τον φοιτητικό οργανισμό τους! Εξαιρετικά βίαιοι, το 2006, επιτέθηκαν σε μαθητή ξαφνικά σε μια εκδήλωση ενός Δημοκρατικού Σχολείου.

Η αντιφασιστική εκστρατεία των Φλαμανδών Blokbuster και μαθητές από την Ενεργή Αριστερά καλούν όλους σε μία δράση ενάντια σε αυτή τη συνάντηση. Η διαμαρτυρία λάβει χώρα το Σάββατο, στις 4 Οκτωβρίου στις 18:00, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών. Οι διοργανωτές της συνάντησης των νεο-Ναζί δεν γνωστοποίησαν που θα λάβει χώρα η δική τους συνάντηση.