Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Νέος ΕΝΦΙΑ-φωτιά: Αυξήσεις από 20% έως 250%!!!

Νέος ΕΝΦΙΑ-φωτιά: Αυξήσεις από 20% έως 250% - Κεντρική Εικόνα

Ακόμα πιο βαρύς σε σχέση με πέρυσι θα πέσει ο πέλεκυς της εφορίας σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι σε λιγότερο από δυο μήνες, θα έρθουν αντιμέτωποι με τα νέα φουσκωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Η RealNews παρουσίασε στο αποκλειστικό της θέμα το σχέδιο του υπουργείου οικονομικών με τους νέους συντελεστές του συμπληρωματικού φόρου και τις νέες τιμές ζώνης.
Από 20% έως 250% θα αυξηθούν οι συντελεστές για τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων.
Από 21,2% έως 25% επιβαρύνεται η φορολογία για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια
539.330 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν φέτος αυξημένο συμπληρωματικό φόρο.

Μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις για αρκετούς από τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητο η αντικειμενική αξία του οποίου είναι από 700 ευρώ ανά τ.μ. έως 4000 ευρώ ανά τ. μ.

Μεγάλοι χαμένοι θα είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews οι ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 200.000 ευρώ καθώς από φέτος το όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου μειώθηκε από τα 300.000 στα 200.000 ευρώ.

Επίσης αλλάζουν και οι τιμές ζώνης για τον υπολογισμό του κύριου φόρου ακινήτων. Για παράδειγμα ένα ακίνητο με αντικειμενική αξία 900 ευρώ ανά τ.μ. φορολογείτο πέρυσι με συντελεστή 2,9%, ενώ φέτος θα επιβαρυνθεί με συντελεστή φόρου 3,7% που σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση 72 ευρώ.

Οι ανατροπές στους φορολογικούς συντελεστές θα αρχίσουν από τα πολύ φθηνά ακίνητα. Με αντικειμενική αξία που αρχίζει από τα 700 ευρώ ανά τ.μ. πλήττοντας ως επί το πλείστον όσους έχουν μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν και όσοι διαθέτουν οικόπεδα και αγροτεμάχια καθώς εκεί οι αυξήσεις στους συντελεστές φτάνουν το 25%.