Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Μεγάλη φωτιά στην Ρόδο - Έκκληση για εκπαιδευμένους εθελοντές!!!

Μεγάλη φωτιά στην Ρόδο  - Έκκληση για εκπαιδευμένους εθελοντές [βίντεο] - Κεντρική Εικόνα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης του νησιού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στη νότια Ρόδο, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Τις προσπάθειες ενισχύουν πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από το χωριό Απολακκιά, κοντά στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ελέγξουν την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το rodosreport.gr μια πιο αισιόδοξη εικόνα δίνουν πλέον οι αρμόδιοι για τα μέτωπα της φωτιάς τα οποία φαίνεται να έχουν αρχίσει να τιθασεύονται σιγά σιγά. Ο αέρας έχει κοπάσει αρκετά και τα καναντερ επέστρεψαν και συνεχίζουν τις σωτήριες ρίψεις τους .
Αυτή την στιγμή δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός , αλλά οι καταστροφές στο φυσικό μας πλούτο και ιδιαίτερα στον κάμπο τις Απολακκιάς είναι μεγάλες.

Στόχος όλων είναι να καταφέρουν να ελεγχθούν τα μέτωπα πριν νυχτώσει.
Πυροσβεστικές δυναμεις έρχονται με c130 από τη Θεσσαλονίκη, ενω γίνεται έκκληση και για εθελοντές κυρίως εκπαιδευμένους.

Νέα συγκέντρωση του συντονιστικού θα γίνει στις 10 το βράδυ στην Απολακκιά , για να εκτιμηθει η κατασταση και προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες .