Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Συναγερμός στην Ευρώπη!!!


Παραιτείται ο Κάμερον μετά το Brexit

 
«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία...χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ντάουνινγκ Στριτ και έχοντας στο πλάι του τη σύζυγό του. Διευκρίνισε ότι θα παραιτηθεί. «Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή», είπε.

Επαφές Μέρκελ με Ευρωπαίους ηγέτες

Στην καγκελαρία έχει μεταβεί ήδη η 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ πραγματοποιεί ήδη «πυρετώδεις τηλεφωνικές επαφές» με ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα έχει συνομιλία με την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ με θέμα την αποφυγή μία «αλυσιδωτής αντίδρασης» μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Η αλυσιδωτή αντίδραση που οι ευρωσκεπτικιστές πανηγυρίζουν λίγο πολύ παντού αυτήν τη στιγμή δεν θα συμβεί», είπε ο Σουλτς στο γερμανικό δίκτυο ZDF.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, τη Δευτέρα θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δεν αποκλείεται ωστόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Οι μελλοντικές εξελίξεις αναμένεται πάντως να απασχολήσουν και την συνάντηση των ηγεσιών του Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Πότσνταμ.

Στο μεταξύ, από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό κάλεσε την Ευρώπη «να αντιδράσει για να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη των λαών».

«Η Ευρώπη συνεχίζει, αλλά οφείλει να αντιδράσει να καναβρεί στην εμπιστοσύνη των λαών. Είναι επείγον», έγραψε ο Ερό στο Τwitter εκφράζοντας «τη θλίψη του για το Ηνωμένο Βασίλειο».


Έκτακτη σύσκεψη 6 ιδρυτικών χωρών της ΕΕ

 
Οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνέλθουν το Σάββατο στο Βερολίνο για να εξετάσουν τις συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ θα υποδεχθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και του Λουξερμβούργου για συνομιλίες και ανταλλαγή απόψεων για την ευρωπαϊκή πολιτική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.