Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σουλτς: Κάλεσα τον Τσίπρα γιατί έχει τo Know-How!!!









Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Στην συζήτηση εξετάστηκαν οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα. Επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση ότι το μέλλον της Ευρώπης συνδέεται άμεσα με την αποφασιστική ενίσχυση της δημοκρατίας, αλλά και της κοινωνικής διάστασης της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Στην συζήτηση εξετάστηκαν οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα.

Επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση ότι το μέλλον της Ευρώπης συνδέεται άμεσα με την αποφασιστική ενίσχυση της δημοκρατίας, αλλά και της κοινωνικής διάστασης της ευρωπαϊκής πολιτικής.

«Η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μέλλον» είναι το σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός μέσω twitter κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από αργά χθες βράδυ στη βελγική πρωτεύουσα όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Σουλτς θα ακολουθήσει συνάντηση με την πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ, με τους συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την αντιπρόεδρο Σκα Κέλερ, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σειρά άλλων επαφών.

Στη συνέχεια ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν οι εξελίξεις μετά το Βρετανικό Δημοψήφισμα, και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στην διαπραγμάτευση ΕΕ - Βρετανίας θεσμοί με δημοκρατική νομιμοποίηση όπως το Ευρωκοινοβούλιο.



Επίσης, σημειώνεται, εκτιμήθηκε ότι επιβεβαιώνονται οι θέσεις της αριστεράς σχετικά με τα αίτια ενίσχυσης της ξενοφοβίας και του ευρωσκεπτικισμού στην ΕΕ και εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβάλλει η Αριστερά στην δημοκρατική, κοινωνική και θεσμική ανασυγκρότηση της Ευρώπης.

Παρόντες στο ραντεβού ήταν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και η Γενική Γραμματέας της Ευρωομάδας της Αριστεράς Μαρία Ντ Αλιμόντε.



Ακολούθησε το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τη συμπρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και την αντιπρόεδρο της ομάδας, Σκα Κέλλερ.

Αντικείμενο της συζήτησης, όπως ανέφερε η Αθήνα, ήταν οι προοπτικές σχηματισμού νέων προοδευτικών πλειοψηφιών, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη.