Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ


















Η Θεατρική Εταιρεία Λουξεμβούργου παρουσιάζει το έργο «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιάννη Γαβρά


Η Θεατρική Εταιρεία Λουξεμβούργου, παρουσιάζει το έργο «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιάννη Γαβρά το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στις 8 μ.μ. στο Palais des Beaux-Arts de Bruxelles (Rue Ravenstein 23, 1000 Bruxelles)
Υπέρτιτλοι στα Αγγλικά

«Ήμαρτον, Θεέ μου! Δεν έχω άλλο στήριγμα από σένα! Μέσα σ’ αυτές τις δυο βδομάδες, και τι δεν πρόφτασε να γίνει! Ο λοχίας έκανε τη γυναίκα του μαύρη στο ξύλο! Οι τρόφιμοι των φυλακών δεν έχουνε συσσίτιο! Οι δρόμοι είναι τίγκα στο σκουπίδι! Ρεζιλίκια του κερατά δηλαδή!»

Έντρομος ο Έπαρχος μιας μακρινής επαρχιακής πόλης της τσαρικής Ρωσίας πληροφορείται την άφιξη Κρατικού Επιθεωρητή στην πόλη του. Στην πραγματικότητα όμως, ο αυστηρός «επιθεωρητής» δεν είναι άλλος από έναν νεαρό δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος είναι απένταρος και… πεινασμένος!

Οι τοπικοί άρχοντες, ο ένας πιο διεφθαρμένος από τον άλλο, αγνοούν την πραγματική ταυτότητα του απρόσμενου επισκέπτη και τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι θα πραγματοποιήσει εξονυχιστικό έλεγχο στις υποθέσεις τους, γι’ αυτό και συναγωνίζονται σε κολακεία και εξευμενιστικές δωροδοκίες ώστε να κερδίσουν την εύνοιά του.

Η παρεξήγηση αυτή γίνεται η αιτία για συναρπαστικές κωμικές καταστάσεις, σε αυτή την εύθυμη σάτιρα της φιλαργυρίας και ηλιθιότητας των γραφειοκρατών ανώτερων υπαλλήλων, αλλά και γενικότερα της κοινωνικής διαφθοράς, σε όποια χώρα και ιστορική περίοδο κι αν τη συναντάμε.

«Ο Επιθεωρητής» είναι μια φαρσοκωμωδία που θεωρείται από πολλούς κριτικούς ως ένα από τα σημαντικότερα κείμενα στη ρωσική λογοτεχνία και από τις κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου.

Παίζουν: Αντώνης Αγγελίδης, Γιώργος Γκαϊντατζής, Ελένη Ευταξιάδου, Ρούλα Ζάννια, Κώστας Ζάννιας, Χρήστος Κακλαμάνης, Παντελής Κοτεπάνος, Νίκος Κυλώνης, Νίκος Λιβαθηνός, Γιώργος Μηνάς, Γεωργία Reinke-Μουρατίδου, Κατερίνα Μπαγουλή, Γιώργος Ξενέλλης, Κώστας Παναγόπουλος, Παναγιώτης Παρασκευάς, Γιώργος Πράντζος, Θέμις Σολομόγκα-Βίδου, Έφη Τριγκίδου, Μελίνα Χρυσάφη

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κρατήσεις: periple@periple.eu(+322) 2309335, gyannis@yahoo.fr(+322) 3452857, tickets@bozar.be(+322) 5078200

Θεατρική Εταιρεία Λουξεμβούργου

http://theatrikolux.wordpress.com