Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Είσαι τρανσέξουαλ και κοντός πάρε το λεωφορείο




Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να μην δίνει την δυνατότητα σε όσους ανθρώπους πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, έχουν κάνει αλλαγή φύλου και είναι κοντοί να οδηγούν.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει κατηγοριοποιήσει όσους κάνουν αλλαγή φύλου ως ψυχικά ασθενείς. Έτσι, με τον νέο νόμο δεν θα μπορούν να οδηγούν καθώς θεωρούνται ψυχικά διαταραγμένοι άνθρωποι.

Επίσης, η οδήγηση θα απαγορεύεται και σε άλλους ανθρώπους που θεωρούνται ψυχικά ασθενείς στη Ρωσία, όπως είναι όσοι έχουν σεξουαλικά φετίχ και είναι επιδειξίες και ματάκηδες. Η λίστα με τους ψυχικά ασθενείς περιλαμβάνει ακόμα τους εθισμένους στον τζόγο και τους κλεπτομανείς. Τέλος, εκτός των ψυχικά ασθενών, δίπλωμα οδήγησης δεν θα δίνεται ούτε σε όσους έχουν ύψος κάτω του 1,50.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο αποκλεισμός των παραπάνω ομάδων στο δικαίωμα στην οδήγηση γίνεται με σκοπό να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στην Ρωσία. Η Ένωση Ρώσων δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε τον νέο νόμο χαρακτηρίζοντας τον αντισυνταγματικό.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Ρώσων Ψυχιάτρων δήλωσε ότι με το συγκεκριμένο μέτρο, θα είναι πολύ λιγότερος ο κόσμος που θα ζητάει ψυχιατρική βοήθεια, φοβούμενος πιθανή απώλεια του διπλώματος του.

Αντίθετα, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών της χώρας υποστήριξε την ενέργεια των αρχών, αναφέροντας ότι ο αυξημένος αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων στους δρόμους της χώρας επιβάλει την υιοθέτηση αυστηρότερων ιατρικών προδιαγραφών για όσους αποκτούν δίπλωμα οδήγησης.