Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

iOS vs Android

Τα 10 σημεία στα οποία τα Android «κατατροπώνουν» τα iPhones


Η κόντρα των smartphones με λογισμικό Android με το «καμάρι» της Apple καλά κρατεί. Οι χρήστες των Android επιμένουν να υποστηρίζουν πως τα iPhones είναι κάτι παραπάνω από υπερεκτιμημένα, ενώ αποφάσισαν να μας παρουσιάσουν τα 10 καίρια σημεία στα οποία τα συγκεκριμένα προϊόντα της Apple υστερούν και… ταλαιπωρούν τους καταναλωτές.

Δεν ξέρουμε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε, πάντως πολλά από αυτά που αναφέρονται ως μειονεκτήματα του iOS δεν είναι και τόσο… μακριά από τη σφαίρα της πραγματικότητας. Πόσα από αυτά δυσκολεύουν και τη δική σας ζωή;
Τα iPhones μας αναγκάζουν να έχουμε όλες τις εφαρμογές μας «καρφιτσωμένες» στην αρχική οθόνη, κάτι όμως που δε συμβαίνει στα Android που έχουν τη δυνατότητα να κρατούν «κρυφές» κάποιες εφαρμογές.
Η Apple δεν έχει προνοήσει να εφοδιάσει τα iPhones με υπέρυθρες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τηλεχειριστήρια, όπως συμβαίνει με τα Android.
Τα iPhones έχουν συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο και δεν παίρνουν επέκταση μνήμης με τη χρήση κάποιας microSD. Αν αγοράσουμε συσκευή χωρητικότητας 32GB είμαστε καταδικασμένη να… περιοριστούμε σ’ αυτή.
Η μπαταρία των iPhones δεν αντικαθίσταται στο επίσημο service. Υπάρχουν βέβαια μπαταρίες που μπορούμε να αγοράσουμε, ωστόσο δεν είναι οι γνήσιες της Apple.
To iTunes είναι πολύ περίπλοκο και δεν επιτρέπει να μεταφέρουμε εύκολα τα αρχεία μας στον υπολογιστή μας. Αντιθέτως, τα Android χρησιμοποιούνται τόσο εύκολα, σα να πρόκειται για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.
Τα καλώδια USB της Apple είναι τα μοναδικά με τα οποία μπορεί να φορτίσουν τα iPhones και φθείρονται εύκολα. Είναι ακριβά και σε περιορίζουν την ίδια ώρα που τα Android μπορούν να φορτίσουν με οποιοδήποτε καλώδιο USB.
Οι επιλογές για να ξεκλειδώσουμε ένα Android είναι πολλές, ενώ το iPhone ξεκλειδώνει μόνο με το δακτυλικό μας αποτύπωμα ή με κωδικό πρόσβασης.
Στα Android, μπορούμε να ανοίξουμε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, κάτι που όμως δε μπορούμε να κάνουμε με τα iPhones.
Στα iPhones είναι απαραίτητο το iTunes για να περάσουμε τραγούδια στη μνήμη, ενώ στην περίπτωση των Android τα πράγματα είναι απλούστατα, αφού λειτουργούν ως σκληρός δίσκος.
Τα Android είναι σαφώς πιο οικονομικά.